Bitcoin (BTC) miners verdienden al $20 miljard, verdubbeling in 2 jaar tijd

Bitcoin (BTC) miners verdienen goed in deze bull run. In de afgelopen 2 jaar hebben miners evenveel verdiend als dat ze in de eerste tien jaar deden. Dat blijkt uit statistieken van Glassnode, een bedrijf dat Bitcoin via on-chain analyses Bitcoin gegevens kwantificeert.

De som van alle mining opbrengsten is sinds kort in totaal meer dan $20 miljard. In de eerste tien jaar was dit opgeteld ‘slechts’ 10 miljard, een verdubbeling dus in de afgelopen twee jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Recordprijzen voor bitcoin

Reden voor deze opbrengst stijging is de verviervoudiging van de prijs van Bitcoin binnen 5 maanden. Daar waar in oktober de prijs rond de 10 duizend dollar lag ligt de huidige all-time high van vorige week op de 42 duizend dollar.

Het aanbod van Bitcoin’s toegekend aan miners staat compleet los van de vraag of de hoeveelheid miners. Per nieuw block dat per ongeveer tien minuten wordt gemined worden 6.25 Bitcoin vrijgegeven ongeacht het aantal miners.

Ook dit maakt Bitcoin uniek, bij geen enkel ander goed/asset is het aanbod niet reactief op de vraag. Denk bijvoorbeeld aan wat er zal gebeuren als morgen de prijs van goud plots 100 duizend dollar is. De drang om meer goud te gaan delven zal stijgen, waardoor er meer goud op de markt komt. Dat vergroot het aanbod. Bij Bitcoin is dit niet mogelijk.

Cumulatief van Bitcoins uitbetaald aan miners.

Bitcoin (BTC) miners verdienden al $20 miljard, verdubbeling in 2 jaar tijd

Mining bedrijven profiteren

Galaxy Digital, een bedrijf dat zich richt op het investeren in crypto gevestigd in New York heeft laten weten dat zij gaan beginnen met minen. “Galaxy Digital Mining” zal een financieel platform worden die diensten aan zal bieden voor miners.

Ondanks dat bedrijven in New York zich nu in de mining business gaan begeven zitten de meeste miners voor nu in China. Zo staan er in het regenseizoen enorme mine faciliteiten te draaien bij stuwdammen met energie overschotten. Eerder heb ik een artikel geschreven over het energieverbruik van Bitcoin: Bitcoin miners gebruiken evenveel energie als een klein land, is dat een probleem?

Ook Iran pikt een graantje mee, zo heeft het Ministerie van Energie en de Centrale Bank van Iran (CBI) bekend gemaakt dat Bitcoin miners hun coins kunnen verkopen aan het CBI. Iran ziet Bitcoin en crypto als een manier om onder Amerikaanse sancties uit te komen.

Reden dat er veel miners in Iran te vinden zijn is wegens het goedkope energie. De enorme olie en aardgasreserves zorgen voor overschotten, deze worden winstgevend omgezet in Bitcoin.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining