Bitcoin mining pool OCEAN opent deuren in El Salvador

5667 totale weergaven

OCEAN, een bitcoin mining pool die financiering heeft ontvangen van Jack Dorsey, heeft een hub geopend in El Salvador. Het is een van de vele bedrijven die de afgelopen jaren zijn uitgeweken naar het Centraal-Amerikaanse land.

OCEAN is met name bekend omdat het aan de hand van Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr een andere aanpak heeft dan de meeste andere miners. Het laat bepaalde transacties links liggen, waardoor de omzet lager is. Het gaat dan specifiek om Runes en eigenlijk alles wat buiten de scope van het gebruik van de bitcoinblockchain voor betalingen ligt.


De nieuwe entiteit in El Salvador wordt de internationale hub voor bedrijfsontwikkeling van het bedrijf. Het hoofdkantoor komt in de hoofdstad San Salvador. Het bedrijf wil vanuit Bitcoin Country de miningwereld gaan decentralizeren. Luke Dash Jr vertelt:

“El Salvador loopt voorop op het gebied van de acceptatie van bitcoin en bitcoin mining, en wij geloven dat de aanwezigheid van OCEAN hier zal helpen het werk te bevorderen en nieuwe kansen te creëren voor El Salvador en elders.”

OCEAN-president Mark Artymko vertelt meer over de strategische keuze:

“Nu plaatsen als Venezuela en ook de Europese Uunie wetgeving opleggen om bitcoin miners te verbieden, stond het politieke standpunt van El Salvador in schril contrast. Het is een baken van hoop voor de industrie.”

De reis van El Salvador met bitcoin begon in 2021 toen ze als eerste land bitcoin als wettig betaalmiddel omarmden. Niet lang na deze eerste step, kondigde het land plannen aan om bitcoin te gaan minen met geothermische energie uit zijn vulkanen.

Bekende bitcoiner Stacy Herbert, kartrekker bij het Bitcoin Office in El Salvador, verwelkomde het besluit van OCEAN. Het bedrijf is van plan om met Stratum V2 de macht te verschuiven van mining pools in de richting van individuele miners, met name wat betreft de verantwoordelijkheid bij het kiezen welke transacties er in een block komen.

OCEAN Mining is ook van plan om bij te dragen aan bitcoineducatie en community development in El Salvador, zoals bijvoorbeeld El Zonte.

Lees meer over: