‘Bitcoin mining reguleren heeft geen zin’, aldus Oekraïens ministerie

Bitcoin (BTC) heeft een netwerk waar elke gebruiker zijn of haar eigen regels aanhoudt. Het netwerk bestaat eigenlijk uit allerlei anarchistische entiteiten die samen dezelfde regels accepteren.

Eerder kwam er vanuit Oekraïne een bericht dat ze van plan waren het bezit van BTC en mining in goede banen te willen leiden. Volgens het Ministerie van Digitale Transformatie hebben regels voor bitcoin mining echter weinig zin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Regelmakers kunnen bijdragen aan de industrie

In het rapport van het Russische Ministerie van Digitale Transformatie is men duidelijk: bitcoin mining heeft geen regulering nodig vanuit de staat. Het protocol en de gebruikers maken hun eigen regels.

De overheidsinstelling zegt zelfs dat ze bij willen dragen aan de ontwikkeling van decentrale netwerken en de implementatie daarvan. De vraag is alleen: gaat het hier om bitcoin of om andere projecten die vanuit de staat komen en worden gepresenteerd als decentraal? Dat moet de toekomst uitwijzen.

Ook is het ministerie bezig met testomgevingen om bijvoorbeeld bepaalde risico's voor de markt te bekijken.

Virtuele assets

Ook zouden ze financiële markten willen verbinden met 'virtuele assets' en hun ontwikkelingen. De belofte om te voldoen aan internationale standaarden wordt ook uitgesproken.

Wel moeten er regels komen voor retailers die misbruik van betalingen in bitcoin moeten voorkomen. Kortom: op dit vlak worden er nog genoeg regels gemaakt.

Oekraïne

Eind vorig jaar werden er al regels ingevoerd waardoor de Oekraïense autoriteiten een duidelijk framework hebben om bedrijven en particulieren aan te houden.

Het lijkt er echter ook op dat het decentrale karakter van bitcoin ook erkennen en door hebben niet alles in een wet kunnen vangen. Toch zijn er landen die de bitcoin mining industrie op hun grondgebied wel degelijk voorzien van duidelijk regels.

Iran heeft bijvoorbeeld 1.000 licenties versterkt aan bitcoin miners. Een ander voorbeeld is Canada. De Nederlandse miljardair en ondernemer Marc van der Chijs heeft mijn zijn miningbedrijf Hut8 afspraken gemaakt met de lokale autoriteiten.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)