Gesloten staalfabriek VS opent bitcoin (BTC) mining datacenter

786 totale weergaven

Staalfabriek CC Metals & Alloys (CCMA) gaat zich bezig houden met het minen van bitcoin (BTC). Het bedrijf is eigendom van de Oekraïense oligarch Ihor Kolomoisky en zijn zakenpartner Hennadiy Bogolyubov. De locatie in het Amerikaanse Kentucky was al een poosje gesloten, maar met het minen van cryptovaluta zien ze een nieuwe markt.

Bitcoin mining

De 70 jaar oude staalfabriek sloot in juli haar kernactiviteiten en moest al haar werknemers ontslaan. Nieuwssite RadioSvoboda.org meldt dat ze alternatieve inkomstenbronnen zien in het minen van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een medewerker van de staalfabriek laat weten dat er een volledig magazijn is omgebouwd tot een datacenter met daarin een heleboel mining rigs.

Een andere medewerker bevestigt dat er ‘hele vrachtwagens’ aan computers zijn langs geweest om het datacenter in te richten.

Het gaat volgens een schatting om enkele honderden zo niet duizenden mining rigs die hier dag en nacht digitale valuta aan het delven zijn.

Met deze stap kan het bedrijf echter niet voorkomen dat ze personeel moeten ontslaan. Vergeleken met het verwerken van staal is er bij het minen van bitcoin nauwelijks personeel nodig. De operationele kosten zitten hem vooral in elektriciteit, en niet in het onderhoud van het datacenter.

Alternatieve inkomstenbron

De woordvoerder van CCMA laat weten dat ze verwachten dat de industrie van blockchain en ook kunstmatige intelligentie “dit decennium exponentieel zullen groeien”.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Op basis van het succes van het eerste pilots gaan we deze branche uitbreiden. Het is verstandig dat de CCMA over veel inkomstenbronnen beschikt.”[/penci_blockquote]

Ze benadrukken ook dat er de laatste tijd veel meer mining bedrijven in Tennessee Valley in de Verenigde Staten actief zijn. De elektriciteit is er goedkoop en mede daarom zijn er naast de CCMA al vijf andere grote mining locaties geopend.

Vorige week maakte Titan nog bekend een speciale ‘enterprise-grade’ mining pool te gaan starten, speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt.

Bitcoin mining is steeds vaker een alternatieve inkomstenbron. Zo spraken we met Hans Looman al eens over de mining activiteiten in Canada, waar men gas affakkelt en hier bitcoin mee verdient.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining