‘36% van Amerikaanse mkb’ers accepteert bitcoin betalingen’

Zo’n een derde van de Amerikaanse midden- en kleinbedrijven (mkb) accepteert bitcoin (BTC) of andere cryptomunten als betaling. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse verzekeraar Hartford Steam Boiler (HSB).

De enquête werd gehouden Zogby Analytics in oktober vorig jaar. Er werden Amerikaanse 509 mkb’ers ondervraagd. Het is een relatief kleine steekproefgrootte dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe bedrijven

Volgens het onderzoek van HSB hebben nieuwe bedrijven meer interesse in betalingen met BTC dan oudere. Niet geheel verwonderlijk, het kan namelijk flink wat tijd en geld kosten om ineens bitcoin betalingen te accepteren als bedrijf.

47% van de bedrijven die cryptomunten accepteert bestaat nog geen vijf jaar. Terwijl 21% van de bedrijven ouder dan 20 jaar een vorm van crypto betalingen accepteert.

Populair?

Het mkb in Amerika lijkt steeds meer interesse te hebben in deze nieuwe vorm van geld. Volgens Zogby Analytics accepteert 36% van de Amerikaanse mkb’ers cryptobetalingen. 59% van de ondervraagde bedrijven heeft op een bepaald moment bitcoin of een andere cryptomunt gekocht voor eigen gebruik.

De vicepresident van HSB, Timothy Zeilman, geeft aan dat bedrijven de voordelen van cryptomunten van inzien en ook kunnen waarderen. Snelle regeling van betalingen en ook de relatief lage fees zijn aantrekkelijk.

Bij de gemiddelde betaling met bijvoorbeeld een creditcard gaat een gedeelte van het bedrag naar de creditcardmaatschappij. Bitcoin kun je, als je dat wil, gewoon direct zonder tussenkomst van een andere partij accepteren.

Risico’s

Zeilman benadruk echter ook de risico’s: ”Cybercriminelen volgen het geld en dat kan een serieus probleem zijn.” De verzekeraar verwijst naar hacks van bijvoorbeeld cryptobeurzen als voorbeeld. Maar ook malware, aanvallen op specifieke computers en phishing kunnen onoplettende ondernemers flink in de portemonnee raken.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Timothy Zeilman”]”Kleine en nieuwe bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om te worden bedrogen.”[/penci_blockquote]

Toch lijkt voor steeds meer ondernemers bitcoin een goede optie. Wanneer je de betalingen zelf regelt en je jouw bitcoin zelf veilig opslaat kan er qua cybercrime niet zoveel gebeuren.

Maar veel retailers kiezen vaak voor de makkelijke optie en gebruiken een betalingsprovider die de zaakjes voor hen regelt. Dat kan een risico vormen, maar is tegelijkertijd wel makkelijk voor bedrijven die wel BTC willen accepteren maar het niet zelf op willen zetten.

Leren

Zeilman vindt dat bedrijven eerst zoveel mogelijk moeten leren over de techniek achter bitcoin voordat ze het gaan accepteren: ”Kleine bedrijven moeten sterke data security hebben. Ook moeten ze verzekerd zijn tegen cybercriminaliteit en financiële verliezen.”

Dat de verzekeraar zo op veiligheid en eventuele gevaren hamert is niet heel verwonderlijk, met Hartford Steam Boiler als werkgever willen zij gewoon verzekeringen kopen.

Over de enquête

75% van de onderzochte bedrijven had een jaarlijkse omzet van minder dan $5 miljoen en minder dan 100 werknemers. 41% van de bedrijven die mee deden hebben minder dan 25 werknemers. De onderzoekers van Zogby Analytics zijn vrij zeker van hun zaak , zij geven een foutmarge aan van zo’n 4.4%.

Kortom: dit vragenrondje langs honderden midden tot kleinebedrijven duidt er op dat in Amerika steeds meer interesse is in bitcoin. Met name kleine en nieuwe ondernemers zien de betalingen steeds vaker als alternatief.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Venture Capitalists Nieuws
  Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

  De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was...

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Lees meer