Bitcoin (BTC) onder $11.500. TRON, Monero, ICON en DigiByte stijgen flink

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op $11.463. Dat is 2% hoger dan 24 uur geleden. Bitcoin houdt zich relatief rustig de laatste tijd.

Sinds de prijs van de grootste cryptomunt door de $10.000 schoot is het er nauwelijks nog onder geweest. Wanneer dat wel gebeurde herstelde de prijs zich vrij snel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek is te zien dat BTC rustig aan doet qua prijsontwikkeling. Als daghandelaar is dat misschien wat minder spectaculair, maar voor een doorsnee belegger is een beetje rust wel lekker.

Bitcoin houdt zich rustig.

Altcoins

De dominantie van bitcoin is met 62.2% marktkapitalisatie nog steeds groot. Maar dat betekent niet dat er geen altcoins zijn die in ieder geval op een dag beter kunnen presteren.

ICON (ICX), DigiByte (DGB), TRON (TRX) en Monero (XMR) schrijven allemaal dikke groene cijfers.

ICON (ICX)

Met een stijging van ruim 20% en een prijs van $0.38 per token is ICON (ICX) de grootste stijger van vandaag. Dat is overigens geen reden voor een feestje voor de bezitters van ICX.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de koers helemaal in elkaar is geklapt. Tijdens de grote hype in eind 2017 begin 2018 steeg de cryptomunt tot ver boven de $10.00.

Van die prijs is weinig meer over. En het is de vraag of de kopers op die pieken ooit nog wat terug gaan zien van hun investering. Vandaag was in ieder geval een goed begin met dikke groene cijfers.

De koers van ICX ziet er niet goed uit.

DigiByte (DGB)

DigiByte (DGB) is een oud gediende in de cryptomarkt. De munt is al verhandelbaar sinds begin 2014 en draait nog steeds. DGB steeg de afgelopen 24 uur met ruim 13%. Met een prijs van $0.014 per stuk staat het project op een 56e plek op CoinMarketCap.

Hier geldt eigenlijk hetzelfde voor als ICON: de grafiek ziet er niet best uit wanneer je helemaal uitzoomt. Maar de daghandelaren kunnen procentueel nog steeds leuke dingen doen met DGB.

TRON (TRX)

TRON (TRX) staat weer in de top 10 van grootste crypto projecten op het gebied van marktkapitalisatie. Een TRX gaat op dit moment voor $0.035 over de digitale toonbank, dat is ruim 8% hoger dan gisteren.

De ceo van TRON wordt overigens beschuldigd van oplichting. Maar dat maakt vandaag even niet uit, zo lijkt het.

TRX is een jong project dat al vrij snel een plek in de top van CoinMarketCap wist te vergaren. Het project heeft qua prijs ook betere tijden gekend, maar bevindt zich nu dus weer in de top 10.

Koersverloop TRON (TRX)

Monero (XMR)

Ook privacy coin Monero (XMR) is al een relatief oud project. In mei 2014 werd de munt voor het eerst verhandeld op beurzen volgens de data van CoinMarketCap.

Monero steeg vandaag met ruim 6% en één XMR kost je nu ongeveer $104. Dat was op het hoogtepunt meer dan $370.

Vergeleken met een hoop andere projecten houdt de munt zich relatief sterk. Er zit nog een flink gat tussen nieuwe record hoogstens van de dollar- en bitcoinprijs. Maar XMR is typisch zo’n project dat gewoon door blijft gaan ondanks alle trends en gekkigheid in de cryptospace.

En vandaag staat de munt dus goed in het groen.

Monero (XMR) prijsverloop

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...