‘Bitcoin naar $100.000’ volgens 22% ondervraagden onderzoek Goldman Sachs

Volgens een enquête van investeringsbank Goldman Sachs zijn beleggers optimistisch over over bitcoin en andere digitale activa. Het in New York gevestigde bedrijf deed onderzoek onder 280 van haar klanten. Ze wilden meer weten over de visie van hun klanten over digitale activa.

Bitcoin als belegging

Het resultaat is opmerkelijk: 40% van hen is al blootgesteld aan cryptocurrency’s. Van deze 112 respondenten heeft 41% van deze groep exposure door ‘fysieke’ bitcoin op de spotmarkt. Het grote deel van deze beleggers kiest vooralsnog dus voor futures, opties en andere financieel producten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook verwacht meer dan 60% van die respondenten dat de exposure aan digitale activa in hun portfolio de komende 1 tot 2 jaar zal toenemen. Meer dan 20% van de respondenten verwacht dat de prijs van bitcoin binnen 12 maanden boven de $100.000 komt te staan.

In totaal verwacht 54% van de ondervraagden dat de koers tussen de $40.000 en $100.000 zal staan over twaalf maanden.

'Bitcoin naar $100.000' volgens 22% ondervraagden onderzoek Goldman Sachs

Trading desk

Eerder deze week werd duidelijk dat Goldman Sachs zijn bitcoin trading desk weer nieuw leven in wil blazen.

Het is opmerkelijk dat de bank hier weer mee op de proppen komt, nu de prijs van bitcoin rond de $50.000 verhandeld wordt. De bank lanceerde dit bureau voor het eerst in 2018, maar ze besloten er op een gegeven moment weer mee te stoppen. Je kon bij deze desk terecht voor de clearing van futures en de handel van zogenoemde non-deliverable forwards.

Volgens een bron gaat deze speciale divisie medio maart weer open. In het begin gaat het niet om de handel in bitcoin, maar enkel om derivaten die aan deze asset zijn gekoppeld. Ook doen ze momenteel onderzoek naar een samenwerking met een externe custodial om opslag-diensten voor bitcoin aan te bieden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Goldman Sachs