Bitcoin naar $200.000 binnen 10 jaar, aldus Facebook-aandeelhouder Chamath Palihapatiya

Social Capital CEO Chamath Palihapitiya is van mening dat bitcoin reeds de functie van goud heeft overgenomen, zo liet hij weten tijdens CNBC’s Delivering Alpha conferentie.

“Ik kan met redelijke overtuiging zeggen dat bitcoin goud heeft vervangen en dat zal blijven doen,” aldus de miljardair. Volgens Chamath is de market cap van bitcoin nog lang niet klaar met groeien.

‘Bitcoin naar koers van $200.000’

Tijdens zijn optreden bij Delivering Alpha werd Chamath ook nog gevraagd naar een koersvoorspelling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aan een specifieke prijs wilde hij zich in dat gesprek niet vastpinnen, maar wel wist hij te melden dat de koers van bitcoin zich vooral naar boven zal bewegen.

In januari van dit jaar noemde Chamath wel een specifieke prijs en gaf hij aan dat een koers van 200.000 Amerikaanse dollars per bitcoin niet onrealistisch is.

Al zou het volgens hem wel 10 jaar kunnen duren voordat we op dat punt aankomen.

Waar die voorspelling van de miljardair precies op gebaseerd is weten we niet. Chamath zal de vraag vast heel vaak gesteld krijgen en dan roep je soms maar wat. Niemand weet uiteraard precies waar de bitcoin koers op de relatief korte termijn naartoe gaat bewegen.

Chamath maakt zich zorgen over inflatie

De succesvolle ondernemer laat tijdens de Delivering Alpha conferentie nog wel weten zich “grote zorgen” te maken over inflatie. Dit is dan ook de reden waarom hij zijn geld op groeibedrijven, cash flow bedrijven en niet-gecorreleerde assets inzet.

Bitcoin valt onder die laatste categorie. In theorie is bitcoin een asset die volledig losstaat van het financiële systeem en geen correlatie heeft met de rest van de markt.

Al klopt dat op dit moment nog niet helemaal, aangezien de bitcoin koers wel degelijk afhankelijk is van wat er in de rest van de wereld gebeurd. Dat zagen we bijvoorbeeld op het moment dat het grote Chinese Evergrande begon te wankelen.

Volgens Chamath heeft bitcoin de potentie om heel groot te worden. “Ik ben een grote intellectuele bull. Het kan heel groot worden. Dit is iets waar we allemaal op moeten letten,” zo sloot hij af.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....