Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

1. Aantal adressen met beetje bitcoin blijft stijgen

Het aantal relatieve kleine adressen blijft stijgen, zo blijkt uit cijfers van Glassnode. Zowel adressen met daarop 0.1 bitcoin als 1 bitcoin laten een stijgende lijn zien. Zodra deze entiteiten stijgen, is dat een signaal van accumulatie.

Een andere reden kán herstructurering van wallets zien: het verdelen van brokjes bitcoin over meerdere adressen of een privacyreden: steeds een nieuw adres aanmaken voor het ontvangen of versturen van bitcoin.

Het aantal adressen met 0,1 bitcoin of meer is ruim 3,3 miljoen.

Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer
adressen met 0.1 btc of meer, bron: Glassnode

Het aantal adressen met 1 bitcoin of meer is ruim 815.000.

Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer
adressen met 1 btc of meer, bron: Glassnode

2. Realized HODL Ratio

De Realized HODL ratio van Glassnode is een metriek om de toppen en bodems van de bitcoin markt te ‘timen’. Het meet de verhouding tussen de uitgegeven bitcoin van 1 week en de uitgegeven bitcoin met een leeftijd tussen de 1 en 2 jaar.

Het is een middellange termijn on-chainindicator, niet bedoeld voor korte voorspellingen.

Loopt de ratio op, dan neemt het aandeel van de eerste groep (jonge) munten toe en betekent dat de ‘top’ van de prijs weer een beetje dichterbij komt. Dat zegt iets over de markt.

Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer
Realized HODL ratio, bron: Glassnode

We zien de indicator afbuigen naar beneden, een indicator dat oude munten relatief weer dominanter worden. Dat is te verklaren omdat mensen hun munten ook met (klein) verlies van de hand doen, zoals uit de Spent Profit Output Ratio indicator is op te maken die On-Chain Collega deel.

bron: Glassnode

3. Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL)

Het is een on-chainindicator die niet vaak langskomt, maar de Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL) vergelijkt de huidige bitcoin prijs met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Een score boven de 0 betekent dat het midden van de bitcoin markt virtueel op winst staat. De huidige score is 0.44. We zitten volgens deze indicator nog niet in de oranjerode zones, wat staat voor angst en capitulatie.

Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer
bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...