Bitcoin netwerk verstuurt dagelijks voor 2,4 miljard dollar aan transacties

Bitcoin netwerk verstuurt dagelijks voor 2,4 miljard dollar aan transacties

Elke dag wordt er gemiddeld 2,4 miljard dollar op het Bitcoin netwerk verstuurd. Dat blijkt uit onderzoek van The Block. Ze hebben alle transacties uit het afgelopen kwartaal drie (juli, augustus en september) onderzocht.

Bitcoin netwerk blijft groeien

De conclusie: er zit nog steeds behoorlijke groei in het Bitcoin netwerk. Het gaat om een toename van 25% in transactiewaarde ten opzichte van het vorige kwartaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De totale transactiewaarde was in kwartaal drie maar liefst 225 miljard dollar. Dat is goed voor 2,4 miljard dollar aan gemiddelde transactiewaarde per dag.

Een van de verklaringen is de koers die goede zaken deed in augustus. Het aantal transacties van en naar beurzen neemt dan toe, evenals de (gemiddelde) bitcoin prijs.

Bitcoin netwerk verstuurt dagelijks voor 2,4 miljard dollar aan transacties

Ook namen de transactie vergoedingen behoorlijk toe. Het gaat maar liefst om een groei van 88% ten opzichte van kwartaal twee. Dat is gunstig voor miners, want zij zagen daarmee hun opbrengsten oplopen.

Want het totaal kwam op 91 miljoen dollar aan fees, gemiddeld iets minder dan 1 miljoen dollar in totaal per dag.

Bitcoin netwerk verstuurt dagelijks voor 2,4 miljard dollar aan transacties

Blockchain

Een Bitcoin transactie is het resultaat van een ingenieuze combinatie van cryptografie, data structuren en non-turing-complete scripting. Elke transactie gaat gepaard met een bepaalde fee. Vervolgens komt de transactie (tx) in de memorypool, vaak afgekort met mempool, terecht.

De miner die het recht heeft om een block te genereren, vult deze met transacties. Deze zijn uit deze mempool gekozen, voordat de miner aan een nieuwe start.

Alle blocks zijn aan elkaar geregen, en dat is wat we de blockchain noemen.

Bitcoin prijs

De afgelopen week is de prijs met ruim 6% gestegen door een uitbraak richting $11.500. De koers schommelt op moment van schrijven stabiel boven de $11.300.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin transacties

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties