3 interessante statistieken voor de Bitcoin koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Stablecoin Supply Ratio (SSR)

De Stablecoin Supply Ratio is de verhouding tussen de hoeveelheid stablecoins in de markt (in dollars) en de totale marktwaarde van bitcoin (in dollars). Een hoge ratio betekent relatief veel stablecoins in de markt, dus veel droog kruit aan de zijlijn om in het digitale goud te steken. Dat is een bullish gegeven, op papier weliswaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar de werkelijkheid is momenteel een dalende curve van de SSR-ratio, een signaal dat er de bitcoin market cap ten opzichte van de stablecoin waarde weer toeneemt. Kortom, er is al relatief veel kruit verschoten.

conclusie: neutraal / bearish

Tegelijkertijd zien we dat de voorraad stabiecoin bij exchanges stijgt, maar deze indicator kijkt puur naar de hoeveelheid stablecoins op exchanges. En zegt dus weinig over de verhouding tot de bitcoin market cap.

Dat is ook wat Permabull Nino ziet: een fikse groei van stablecoins in een korte periode.


 2. Bitcoin in circulatie neemt af

Achter het Yann & Jan account gaan ze oprichters van Glassnode schuil. Ze concluderen dat de bitcoin in circulatie (liquide voorraad) weer dalende is.

Volgens Willy Woo ligt een verklaring in zogenaamde Rick Astley’s die actiever zijn. Dat zijn investeerders die voor de lange termijn in bitcoin zitten en voorlopig niet verkopen. Vernoemd naar de Britse zanger Rick Astley die wereldfaam vergaarde met zijn hit 'Never Gonna Give You Up'.

De onderstaande grafiek laat een bepaald patroon zien: zodra de prijs daalt, neemt de bitcoin in circulatie toe. Dat is logisch, want er wordt meer naar beurzen gestuurd. Zodra de voorraad echter opdroogt, en de vraag neemt exponentieel toe, dan moet de prijs wel volgen.

conclusie: bullish

3. In Purpose Bitcoin ETF zit 21.114 BTC

Een bitcoin exchange traded fund (ETF) is een indexfonds dat de prijs van de onderliggende asset bitcoin volgt. Als belegger koop je dus geen bitcoin, maar een aandeel in het fonds. In Amerika bestaan er nog géén ETF's, maar in buurland Canada wel.

De eerste aanbieder die daar goedgekeurd werd, is het Canadese Purpose. En die spinnen daar als eersteling wel garen bij, want ze zijn nog steeds de meest populaire ETF optie daar.

Daardoor zit er steeds meer bitcoin opgeslagen in de bitcoin ETF van het Canadese Purpose.

Sinds 15 mei, toen de bitcoin koers begon te zakken, is er 3.446 BTC naar het fonds gevloeid. Dat is gemiddeld ruim 86 Bitcoin per dag, een puik getal. Een signaal dat de ETF op de Canadese markt aan tractie wint.

conclusie: bullish

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...