Bitcoin onder de $30.200 kan val naar $20.000 veroorzaken, aldus VanEck’s Gabor Gurbacs

Het hoofd van digitale assets bij VanEck, Gabor Gurbacs, heeft zich op Twitter uitgesproken over de bitcoin koers en de gewaagde bitcoin-strategie van MicroStrategy.

Volgens de strateeg van VanEck is de gemiddelde inkoopprijs van MicroStrategy op 30.200 dollar per bitcoin een belangrijke grens om in de gaten te houden. Doorbreken we die? Dan ligt de weg naar 20.000 dollar volgens hem open.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Institutioneel kapitaal staat klaar

Verder schrijft Gurbacs dat er een ongeëvenaarde hoeveelheid institutioneel kapitaal klaarstaat om richting bitcoin te stromen. Veel institutionele partijen hebben de rally van 10.000 naar 60.000 dollar gemist en voor hen is er nu de kans om zich goedkoper in te kopen.

"Centrale banken hebben biljoenen geprint, de inflatie is hoog en het vertrouwen in obligaties is laag. De rally naar boven kan wild worden," aldus Gurbacs via Twitter.

We gaan op maanden waarschijnlijk zien of de analyse van Gurbacs een hoog waarheidsgehalte heeft, want dan kunnen de institutionele partijen weer aan de slag. In het weekend zit dit kapitaal over het algemeen stil, dus het kan zomaar gebeuren dat we maandag wat positieve prijsactie krijgen.

Bitcoin heeft het meeste upside

Ook schijnt Gurbacs zijn licht op de rest van de financiële markt, waarbij hij de notitie maakt dat de S&P 500 8 procent heeft verloren vanaf de all-time high, de Nasdaq 14 procent en bitcoin 50 procent. "Als je nadenkt over de verdeling van je cash-portfolio, welke van deze drie biedt dan relatief gezien de grootste kans?" aldus Gurbacs.

Het lijkt erop dat ze bij VanEck bullish zijn over bitcoin en het idee hebben dat de huidige crash een goede kans is om jezelf goedkoop in te kopen.

Nu blijft bitcoin een onvoorspelbaar beestje en kan er op de korte termijn van alles gebeuren, zowel naar boven als naar beneden. Dat hebben de afgelopen weken maar weer eens bewezen. Terwijl de meeste on-chain analisten hadden verwacht dat de bodem was bereikt, bleek die deze week nog een stuk lager te liggen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....