Bitcoin ontwikkelaars ontvangen $150.000 aan donaties

Bitmex, een bekend handelsplatform voor bitcoin futures, heeft $100.000 gedoneerd aan ontwikkelaar Calvin Kim. De Human Rights Foundation doet hier bovenop nog eens $50.000.

Bitcoin opschalen

De reden voor de donatie aan Kim is omdat hij werkt aan een belangrijke bitcoin ontwikkeling. Het zogeheten Utreexo project heeft als doel bitcoin te kunnen opschalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De blockchain, het decentrale grootboek en database achter bitcoin die bijhoudt wie wat bezit, wordt met de tijd groter. Door het alsmaar groter wordende bestand zijn er steeds grotere harddrives nodig om bitcoin goed te laten draaien.

Om dit probleem op te lossen heeft programmeur Calvin Kim een algoritme bedacht die de grootte van de blockchain flink kan verkleinen. Het project laat weten dat in plaats van een aantal gigabyte de gehele blockchain in minder dan een kilobyte kan worden opgeslagen.

Exchanges en donaties aan bitcoin ontwikkelaars

Het is niet de eerste keer dat Kim zo’n donatie heeft ontvangen van een exchange, afgelopen december maakte coinbase bekend verschillende ontwikkelaars te gaan financieren voor een aantal bitcoin projecten.

‘Doordat ik mij geen zorgen hoef te maken om mijn financiën kan ik mij helemaal focussen op het onderzoeken en ontwikkelen van het Utreexo Project.’ Zo laat Kim in een statement weten.

Ook handelsplatform Okex heeft eerder al eens geld gedoneerd aan bitcoin ontwikkelaars. Een daarvan was Marco Falke, de bitcoin core programmeur kreeg naar verluidt een gemiddeld jaarsalaris van een ontwikkelaar van de exchange.

De donaties geven de ontwikkelaars de tijd en ruimte om bitcoin te blijven verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BitMEXdonatie