New Yorker (27) opgepakt wegens ‘Bitcoin oplichting’ van $4,5 miljoen

Een New Yorker is donderdag voor de rechter verschenen vanwege grootschalige internetoplichting. Daarbij hebben beleggers ruim $4,5 miljoen aan Bitcoin (BTC) en cryptovaluta verloren.

Internetoplichting

De verdachte is de 27-jarige Jae Woo Kim en de officiële aanklacht luidt internetoplichting. Dat maakt het ministerie van Justitie bekend in een persbericht. Kim moest op 16 juli voor de rechter verschijnen om de aanklacht en strafeis aan te horen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kim positioneerde zichzelf als een succesvol handelaar in Bitcoin en cryptovaluta, die handelde voor vrienden en kennissen. Hij werd actief in oktober 2017, vlak voor de bullrun van eind dat jaar.

Hij vroeg om leningen uit zijn sociale kring om een business rondom trading op te kunnen zetten.

Maar hij gebruikte de Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) om in wat de FBI noemt ‘malafide cryptomunten’ te stoppen. Ook ging een deel op aan goksites buiten de VS.

Hij liep tegen de lamp toen hij bezig was met een nieuw handeltje. Hij heeft in mei dit jaar drie nieuwe investeerders overgehaald om een nieuw project te starten. Hij zei zelf al tussen de $300.000 en $400.000 in het project gestoken te hebben.

Toen hij vervolgens de Bitcoin ontving van het slachtoffer, spendeerde Kim minstens de helft van die Bitcoin weer aan gokken op sportwedstrijden.

De opsporingsdiensten spreken van een zeer grootschalige operatie, een eenmansactie. Zodra Kim schuldig is bevonden, kan hij een maximale celstraf van 20 jaar en een boete van $250.000 tegemoet zien.

Bitcoin

Oplichtingszaken waarbij Bitcoin gebruikt is, staat grotendeels los van de Bitcoin technologie. Cybercriminelen vinden Bitcoin aantrekkelijk als betaalmiddel, omdat het digitaal, schaars en liquide is.

Dat staat los van alle toepassingen die op het Bitcoin netwerk worden gebouwd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...