“Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

bitcoin bullish

De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau van 57.000 dollar gekomen. Maar de structuur van de markt is op dit moment compleet anders dan die periode van ruim twee jaar geleden. Destijds zaten we aan het einde van een bullmarkt en werden vooral longposities geliquideerd.

Ditmaal zijn het de shortposities die in de problemen zitten en hun geleende geld verliezen.

Afbeelding

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

In theorie is dit bullish voor de bitcoin koers. Voor nu lijkt de markt er op basis van alle shortposities nog niet van overtuigd dat we richting een nieuwe bullmarkt gaan.

“Een echte bullmarkt piekt op het moment dat longposities worden geliquideerd. Nu zijn het de shorts”, aldus Checkmatey.

Op dit moment “domineren” de shorts, wat we in de bovenstaande grafiek kunnen zien. Een score van minder dan 50 procent betekent dat er meer shortposities dan longposities openstaan op bitcoin.

Tot nu toe worden de shorts iedere keer gestraft voor hun wantrouwen in de stijgingen van bitcoin. Het lijkt erop dat de Spot Bitcoin ETFs veel meer blijven klaarspelen dan iedereen verwacht.

Spot Bitcoin ETFs blijven succesvol

Op maandag 26 februari zagen de Spot Bitcoin ETFs een instroom van 516 miljoen dollar aan kapitaal. Gisteren draaide de markt vergelijkbare volumes, waardoor de verwachting is dat bitcoin wederom een positieve dag kende met de Spot Bitcoin ETFs.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1762611287651991717

Het volume van gisteren lag net onder het recordbrekende volume van afgelopen maandag. Ondanks dat kende Grayscale opnieuw een stevige uitstroom van 126 miljoen dollar.

Afbeelding

Die uitstromen worden door de Nieuwe Negen echter weer ruimschoots gecompenseerd. Zonder BlackRock is er al sprake van een netto-instroom voor de Spot Bitcoin ETFs.

Fidelity zag bijvoorbeeld een instroom van 126 miljoen dollar, waarmee het de totale netto-instroom zonder BlackRock al op 54 miljoen dollar ligt.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1762500164512542735

De Spot Bitcoin ETFs concurreren voor hun bitcoin met de mysterieuze whale genaamde “Mr. 100” die zijn bitcoin dagelijks per 100 stuks opkoopt. Op 27 februari kocht hij bijvoorbeeld weer meer dan 400 bitcoin uit de markt op.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....