Bitcoin optiehandelaren neutraal na koersval van 28%

Bitcoin optiehandelaren zijn ondanks de enorme dip van bitcoin naar $47.000 neutraal over de koers van onze favoriete digitale munt. Bitcoin heeft zich dan misschien wel hersteld met een bounce van 15%, maar echt rooskleurig ziet het er momenteel nog niet uit.

De prijs hangt nog altijd 17% onder de all-time high van $64.900 die op 14 april werd bereikt. De populaire Crypto Fear & Greed Index bereikte zelfs het laagste niveau in 12 maanden tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sentiment op de optiesmarkt is neutraal

Call opties geven kopers het recht om in de toekomst bitcoin te kopen tegen een vastgelegde prijs, terwijl verkopers verplicht zijn om op dat moment in de toekomst bitcoin te verkopen tegen die afgesproken koers. Voor dat recht betalen kopers een fee om de verkoper te compenseren voor het risico dat ze lopen.

Call opties worden als neutraal tot bullish gezien, aangezien ze een koper de mogelijk geven om met een hefboom in bitcoin te stappen met een relatief kleine investering.

Aan de andere kant vormen put opties een verzekering voor kopers of een bescherming tegen enorme koersschommelingen. Deze worden dan ook veel gebruikt in neutrale tot bearish markten om portfolio’s te beschermen tegen volatiliteit naar beneden.

Belangrijkste indicator voor opties neutraal

Om te interpreteren hoe professionele handelaren momenteel in de markt staan is de verhouding tussen de prijs van call en put opties een goede indicator. Als de premium op call opties hoger is, dan suggereert dan angst onder de professionele handelaren en andersom.

Momenteel is deze indicator vlak, wat betekent het sentiment onder de optiehandelaren neutraal is.

Bitcoin optiehandelaren neutraal na koersval van 28%

Over het algemeen is de optiemarkt dus neutraal, wat een mild vertrouwen uitspreekt in de bounce die we vanaf $47.000 hebben gemaakt. Aan de andere kant zou je dit ook als positief kunnen interpreteren, aangezien de professionele optiehandelaren over het algemeen heel positief waren net voordat de koers met 28% naar beneden viel. Zelfs professionals hebben in de financiële markten niet altijd gelijk.

Lees meer over:
opties

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....