Bitcoin opties lopen af: Ruim $4 miljard staat op het spel

406 totale weergaven
|

Aanstaande vrijdag wordt een belangrijke dag voor Bitcoin. Om 10:00 uur Nederlandse tijd (08:00 UTC) verlopen er 62.000 Bitcoin-opties op het platform Deribit, met een totale waarde van $4,17 miljard. Deze optie-expiraties hebben vaak invloed op de koers, vooral bij zulke grote bedragen. De grote vraag is: wat gaat de koers doen?

Huidge koers van bitcoin

De huidige prijs van Bitcoin is $68.130, wat 7,7% onder het all-time high van $73.790 ligt, dat op 14 maart 2024 werd bereikt. Ondanks deze lichte daling is er veel aandacht voor de afloop van de opties, omdat de zogenoemde max pain prijs op $64.000 ligt.

Dit is het prijsniveau waarop de meeste optiehouders verlies zouden lijden, en er bestaat een kans dat de markt richting dit niveau beweegt, omdat market makers hiervan zouden kunnen profiteren.

Een andere belangrijke factor is de put/call-ratio, die momenteel op 0,63 staat. Dit betekent dat er meer call-opties (recht om te kopen) openstaan dan put-opties (recht om te verkopen), wat wijst op een overwegend optimistische stemming onder beleggers. Dit suggereert dat een deel van de markt verwacht dat de prijs zal stijgen.

Gezien de omvang van de expiratie en de huidige marktdynamiek, wordt er verwacht dat de koers van Bitcoin in aanloop naar vrijdag volatiel zal zijn. Als de prijs naar de max pain van $64.000 zakt, kan dit zorgen voor extra neerwaartse druk. Maar als de optimistische toon aanhoudt, kan Bitcoin boven de huidige $68.000 blijven. Vrijdag zal uitwijzen welke richting de koers kort na de expiratie zal kiezen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...