Over-the-counter Bitcoin beurzen stoppen onbewust diefstal van $5 miljoen

Vier over-the-counter (OTC) bitcoin beurzen hebben onbewust de diefstal van $5 miljoen voorkomen. De Spaanse financiële dienstverlener Banco Santander werd bestolen.

De daders wilden hun gestolen geld direct omzetten naar bitcoin. De banktransacties zorgden er echter voor dat een aantal bankrekeningen van de betrokken beurzen werden bevroren, dat meldt The Bitcoin Portal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alarmbellen

Banken monitoren alle geldstromen die zij verwerken. Als er verdachte transacties plaatsvinden dan kunnen zij (zonder overleg) je rekening sluiten.

Interne documenten van Santander vertellen dat er intern een onderzoek is gestart na dit incident. Naar verluidt weten ze nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

$5 miljoen gestolen

Santander zag in april een aantal vreemde transacties op de accounts van een Braziliaanse staalbedrijf genaamd Gerdau. Het waren 11 transacties van in totaal $5 miljoen, allemaal uitgevoerd vanaf het zelfde IP-adres.

Op 20 april werd er aangifte gedaan.

Het geld werd naar bankrekeningen van vier OTC trading desks gestuurd. Volgens The Bitcoin Portal hebben inmiddels acht mensen bevestigd dat de bankrekeningen van de trading desks vrij snel werden bevroren.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Anonieme OTC desk operator”]”We vroegen om een bankstatement omdat het bedrag zo hoog was. Toen we door hadden dat het geld dat wij ontvingen dezelfde dag nog was gestort, hebben de order gesloten. Direct daarna begon de klant mij onder druk te zetten om de bitcoin te sturen. Kort daarna werd mijn bankrekening geblokkeerd.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...