Bitcoin bedrijf Paxos haalt $240 miljoen binnen van onder andere PayPal

Paxos heeft in totaal $240 miljoen aan investeringen binnen. Het bedrijf is een gereguleerd ‘blockchain infrastructuur platform’ en is onder andere een belangrijke schakel voor de bitcoin diensten van PayPal en Revolut. Dat meldt Yahoo! Finance.

In een nieuwe investeringsronde haalde het bedrijf $142 miljoen op. Verschillende investeringsmaatschappijen kopen met miljoenen dollars aandelen in het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een opvallende naam in het rijtje is PayPal. Dit jaar startte de betaalverwerker met het aanbieden van bitcoin en het koopt zich ook langzaam in bij andere spelers in de industrie.

Investering

De investeringen zijn bedoeld om het bedrijf verder op te schalen. Meer en betere opties voor bedrijven en andere instituten, maar er is ook extra geld nodig om uberhaupt aan de vraag te voldoen.

In een rap tempo melden partijen zich nu in de wereld van bitcoin. PayPal, maar ook partijen als ING en ABN Amro bouwen aan custody diensten voor Bitcoin. Dit soort banken hebben op termijn ook partners nodig, tenzij ze alles in-house gaan regelen.

Adoptie

Charles Cascarilla, ceo en mede-oprichter van Paxos, legt de situatie uit: ”Afgelopen jaar is de wereldwijde adoptie van bitcoin en andere oplossingen door bedrijven sneller toegenomen. We zijn trots op klanten als PayPal, Credit Suisse, Societe Generale en Revolut.”

En daarmee heeft Paxos een bijzondere positie in de bitcoin markt, veel partijen gebruiken hun diensten om aan hun klanten weer diensten rondom bitcoin aan te bieden.

Niet alleen met het kopen van en handelen in bitcoin kun je geld verdienen, allerlei diesntverleners proberen op hun manier ook een graantje mee te pikken.

Wat doet Paxos?

Paxos is een naam die vooral achter de schermen belangrijk is in de bitcoin wereld. Met Paxos Crypto Brokerage faciliteren ze de diensten van PayPal en Revolut in Amerika. Ook heeft het bedrijf al $7,5 miljard aan stablecoins helpen uitgeven.

De investeerders hebben er vertrouwen in dat Paxos meer waard wordt en verder gaat groeien.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...