Bitcoin koers op hoogste punt van 2020: prijs schiet door grens van $12.800

889 totale weergaven

Bitcoin (BTC) beleeft een roerige week. De prijs van bitcoin steeg tot $12.864 op Bitstamp, dat is de hoogste prijs van 2020. De stijging komt kort na opmerkelijk nieuws: PayPal opent de deuren voor Bitcoin: Betalen, handelen en opslag.

De markt reageert positief. We hebben een aantal reacties van analisten en andere bekende personen uit de industrie voor je op een rijtje gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin prijs in euro’s:

Reacties op de bitcoin koers

Wat zeggen de analisten op Twitter? Een kleine greep uit het aanbod:

Crypto Michaël ziet $12.000 als belangrijk omslagpunt. Het is voor de koers nu zaak om boven $12.000 te blijven om er op de grafieken ook goed uit te zien.

Rauol Pal kijkt naar de loggrafiek van bitcoin en ziet een mooi patroon. Pal is een ex-hedgefondsmanager van Goldman Sachs. Hij vindt de huidige stijgingen overigens waarschijnlijk maar kinderspel. Hij deed namelijk een opmerkelijke voorspelling eerder deze maand: “Bitcoin prijs naar $1 miljoen binnen 5 jaar.”

?s=20

Volgens Alex Saunders is de huidige stijging te danken aan nieuw geld dat de markt instroomt en (nog?) geen massale uitloop vanuit de wereld van altcoins.

Cameron Winklevoss is samen met zijn broer Tyler een van de rijkste bitcoiners. De sprong omhoog is leuk, maar de koers is ook fundamenteel anders dan voorheen. Bitcoin staat al 87 dagen boven de grens van $10.000. Het vorige record was 62 dagen in 2017.

?s=20

Reacties op het PayPal nieuws

Het is bij prijsbewegingen van bitcoin onmogelijk om de precieze reden aan te wijzen. De koes van bitcoin was al aan een opmars bezig en na het PayPal nieuws zet de stijging in rap tempo door.

Het nieuws van PayPal klinkt goed: honderden miljoenen mensen kunnen bitcoin kopen en daarmee betalen. Maar in de praktijk is de situatie iets anders: je kunt je bitcoin namelijk niet van PayPal afhalen voorlopig. Ook betalingen met bitcoin worden in euro’s of dollars uitbetaald aan winkeliers.

Hieronder een aantal reacties:

Volgens Mike Novogratz is dit nieuws het definitieve startsein voor een race waar ook banken en andere betaalverwerkers aan mee gaan doen. Wie levert de beste diensten voor de wereld van bitcoin?

?s=20

Matt Odell is een bekende bitcoiner en podcaster. Hij ziet het nieuws van PayPal als een grote gebeurtenis maar stipt ook een belangrijk punt aan. Hij voorziet een scenario waarin meerdere grote betaalverwerkers bitcoin bij hun houden en niet meer uit het systeem laten.

Saifedean Ammous is schrijver van The Bitcoin Standard en reageert ook op het nieuws van PayPal: ‘Bitcoin is geen concurrent voor PayPal, maar het is een alternatief voor het werken met centrale banken.

Michael Saylor kocht eerder dit jaar voor $425 miljoen aan bitcoin met zijn bedrijf. Uiteraard juicht hij meer aandacht en positieve ontwikkelingen in deze industrie ook toe. Zijn gemiddelde aankoopprijs was zo’n $11.111. De koers staat daar inmiddels een stuk boven.

Ook de Nederlandse zakenman Marc van der Chijs reageert op het nieuws. PayPal brengt miljoenen mensen voor het eerst in contact met bitcoin.

?s=20

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...