Bitcoin koers op hoogste punt van 2020: prijs schiet door grens van $12.800

Bitcoin (BTC) beleeft een roerige week. De prijs van bitcoin steeg tot $12.864 op Bitstamp, dat is de hoogste prijs van 2020. De stijging komt kort na opmerkelijk nieuws: PayPal opent de deuren voor Bitcoin: Betalen, handelen en opslag.

De markt reageert positief. We hebben een aantal reacties van analisten en andere bekende personen uit de industrie voor je op een rijtje gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin prijs in euro’s:

Reacties op de bitcoin koers

Wat zeggen de analisten op Twitter? Een kleine greep uit het aanbod:

Crypto Michaël ziet $12.000 als belangrijk omslagpunt. Het is voor de koers nu zaak om boven $12.000 te blijven om er op de grafieken ook goed uit te zien.

Rauol Pal kijkt naar de loggrafiek van bitcoin en ziet een mooi patroon. Pal is een ex-hedgefondsmanager van Goldman Sachs. Hij vindt de huidige stijgingen overigens waarschijnlijk maar kinderspel. Hij deed namelijk een opmerkelijke voorspelling eerder deze maand: “Bitcoin prijs naar $1 miljoen binnen 5 jaar.”

?s=20

Volgens Alex Saunders is de huidige stijging te danken aan nieuw geld dat de markt instroomt en (nog?) geen massale uitloop vanuit de wereld van altcoins.

Cameron Winklevoss is samen met zijn broer Tyler een van de rijkste bitcoiners. De sprong omhoog is leuk, maar de koers is ook fundamenteel anders dan voorheen. Bitcoin staat al 87 dagen boven de grens van $10.000. Het vorige record was 62 dagen in 2017.

?s=20

Reacties op het PayPal nieuws

Het is bij prijsbewegingen van bitcoin onmogelijk om de precieze reden aan te wijzen. De koes van bitcoin was al aan een opmars bezig en na het PayPal nieuws zet de stijging in rap tempo door.

Het nieuws van PayPal klinkt goed: honderden miljoenen mensen kunnen bitcoin kopen en daarmee betalen. Maar in de praktijk is de situatie iets anders: je kunt je bitcoin namelijk niet van PayPal afhalen voorlopig. Ook betalingen met bitcoin worden in euro’s of dollars uitbetaald aan winkeliers.

Hieronder een aantal reacties:

Volgens Mike Novogratz is dit nieuws het definitieve startsein voor een race waar ook banken en andere betaalverwerkers aan mee gaan doen. Wie levert de beste diensten voor de wereld van bitcoin?

?s=20

Matt Odell is een bekende bitcoiner en podcaster. Hij ziet het nieuws van PayPal als een grote gebeurtenis maar stipt ook een belangrijk punt aan. Hij voorziet een scenario waarin meerdere grote betaalverwerkers bitcoin bij hun houden en niet meer uit het systeem laten.

Saifedean Ammous is schrijver van The Bitcoin Standard en reageert ook op het nieuws van PayPal: ‘Bitcoin is geen concurrent voor PayPal, maar het is een alternatief voor het werken met centrale banken.

Michael Saylor kocht eerder dit jaar voor $425 miljoen aan bitcoin met zijn bedrijf. Uiteraard juicht hij meer aandacht en positieve ontwikkelingen in deze industrie ook toe. Zijn gemiddelde aankoopprijs was zo’n $11.111. De koers staat daar inmiddels een stuk boven.

Ook de Nederlandse zakenman Marc van der Chijs reageert op het nieuws. PayPal brengt miljoenen mensen voor het eerst in contact met bitcoin.

?s=20

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer