Bitcoin scepticus Peter Schiff vraagt om donaties aan zijn jarige zoon

Een van de meest prominente anti-bitcoiners is waarschijnlijk Peter Schiff. Schiff vindt dat het monetaire beleid van overheden en centrale banken slecht is voor de economie. Maar in plaats van bitcoin ziet hij de klassieke vluchthaven als de oplossing: goud.

De directeur van Euro Pacific Capital en prominente gold bug doet via Twitter nu echter een opmerkelijk verzoek. Hij gebruikt zijn bereik om zijn zoon een verjaardagscadeautje te geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beste man vraagt om donaties in bitcoin voor zijn zoon die op 26 augustus 18 werd. Op het moment van schrijven staat er ruim 0,1 bitcoin (BTC) op het adres van Schiff junior.

Oproep

De oproep komt niet helemaal uit het niets. Spencer Schiff heeft bitcoin gekocht en dat bracht uiteraard weer reacties teweeg op met name Twitter.

Schiff heeft met bitcoin een manier gevonden om meer bereik te genereren. Elke tweet die negatief is over bitcoin wordt enorm op gereageerd op het platform.

Peter Schiff raakte eerder dit jaar toegang tot zijn eigen kleine beetje bitcoin kwijt. Hij gaf daarvan de techniek de schuld en niet zichzelf.

Goud

Peter Schiff is van mening dat goud zich over de eeuwen heen heeft bewezen en dat bitcoin geen uitdager is. Maar via Twitter liet zijn zoon weten recentelijk bitcoin te hebben gekocht. Het gaat om $450 aan BTC, geen schokkend bedrag voor een zoon van een multimiljonair.

De appel valt misschien niet heel ver van de boom: want Spencer Schiff geeft aan dat het grootste gedeelte van zijn portfolio bestaat uit aandelen in goudbedrijven.

Bitcoin

De volgende generatie van de Schiff familie heeft dus een klein beetje bitcoin. Bitcoin heeft nog een lange weg te gaan om goud te verslaan als het gaat om pure waarde. De bitcoinmarkt is momenteel zo’n 1,67% van de gehele goudmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!