‘Bitcoin markt binnen 10 jaar meer waard dan die van goud’, aldus Pomp

785 totale weergaven

De bitcoin koers springt flink omhoog en dat is een reden voor veel mensen in de industrie om weer eens leuke voorspellingen te doen.

Anthony Pompliano doet een opmerkelijke voorspelling: de marktkapitalisatie van bitcoin is voor het begin van 2030 meer waard dan die van goud. Op het moment van schrijven is de bitcoinmarkt met $227 miljard zo’n 1,8% van de goudmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We hebben dus nog een lange weg te gaan als bitcoin goud moet ‘verslaan’.

Goud vs Bitcoin

Waar Pomp bekend staat om zijn positieve kijk op de toekomst van bitcoin (en zijn podcast) is Peter Schiff iemand die dat ook doet maar dan voor goud. Schiff zegt publiekelijk keer op keer niets in bitcoin te zien.

Je kunt je echter afvragen of Schiff, ondanks zijn vele tweets en gesprekken, wel echt weet waar hij het over heeft met betrekking tot bitcoin. Hij noemde goud vorige maand bijvoorbeeld nog moeilijker in beslag te nemen dan bitcoin.

En de voorspelling van Pomp is reden voor Schiff om weer eens te reageren.

Goud tegen bitcoin

Mensen die in bitcoin en/of goud investeren hebben vaak grotendeels een zelfde beeld over geld en investeringen. Je wil iets dat schaars is en iets in handen hebben dat een centrale bank niet bij kan drukken.

Steeds meer partijen kiezen bitcoin als alternatief. Volgens Max Keiser gaat Bitcoin naar $50.000 door twijfel aan banken’.

Terwijl een miljardenbedrijf recentelijk een opmerkelijke anders stap nam: MicroStrategy kocht voor $250 miljoen aan bitcoin. Zij gaven een simpele reden: ze zoeken bescherming tegen de inflatie van de dollar.

Traditioneel is goud daar een goede optie voor, bitcoin lijkt zich langzaam aan in steeds meer lijstjes naast goud te werken.

Enjoy!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...