“Bitcoin prijs naar $100.000 in 2025 volgens historisch patroon”

De rek voor de Bitcoin prijs is er nog lang niet uit. Dat concludeert Bloomberg in een nieuw marktrapport ‘Crypto Outlook – October 2020 edition’.

Wat maakt de auteurs zo bullish op BTC? We nemen de belangrijkste argumenten eens door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers historie

Historisch gezien heeft Bitcoin als asset de neiging ‘om een 0 aan de prijs toe te voegen’, aldus de auteurs.

De prijs ging in 2017 in eerste instantie door de $10.000 (en uiteindelijk zelfs door $20.000). Daarna volgde een correctie van 70% tot bijna $3.000 eind 2018. Daarna volgde een consolidatiefase.

Dat lijkt een herhalend patroon. In 2013 bereikte de koers een niveau van $1.000, om daarna 80% te corrigeren en te consolideren.

Gaat de geschiedenis zich herhalen en zet Bitcoin er de komende 5 jaar weer een ‘0’ achter?

Op de onderstaande grafiek staat de 260-daagse volatiliteit en die vertoont een dalende trend. Bloomberg heeft dus de historische (statistische) volatiliteit geplot. Dat is een standaarddeviatie gebaseerd op het rendement wat Bitcoin de afgelopen 260 dagen heeft behaald.

De analisten van Bloomberg vermoeden dat de prijs eerst gaat uit bodemen. Zelfs onder het vorige dieptepunt (37% in 2016).

Naarmate de vraag naar de asset snel stijgt, neemt de kans toe dat de prijs een exponentiële groei gaat vertonen.

“Bitcoin prijs naar $100.000 in 2025 volgens historisch patroon”

Grotere market cap, stijgende vraag

Dat een beursgenoteerde firma als MicroStrategy maar liefst 425 miljoen dollar in BTC steekt, is misschien wel een inschattingsfout, aldus het rapport.

Het kan ook een nieuw hoofdstuk betekenen voor de adoptie van Bitcoin. Centrale banken kochten in 2019 zelfs 20% van de voorraad op. De Bitcoin markt is echter vele malen kleiner dan de goudmarkt: 9.000 miljard dollar versus ~190 miljard dollar. Zelfs de market cap van Tesla is tweemaal zo groot.

Een groot verschil: Tesla aandelen zijn te splitsen en Bitcoin niet. De voorraad staat met 21 miljoen stuks vast. De inflatie neemt elke vier jaar af. De huidige inflatie is 1,8%.

We zien in de Bitcoin markt een partij als Grayscale een substantieel aantal BTC inslaan. Zij bezitten nu 2,5% van de totale voorraad.

Volgens Bloomberg is Bitcoin momenteel te klein bier voor centrale banken of grote instellingen zoals pensioenfondsen om op te nemen in hun portfolio. Maar naarmate de vraag toeneemt, kan Bitcoin zich als de digitale versie van goud ontpoppen.

“Bitcoin prijs naar $100.000 in 2025 volgens historisch patroon”

Meer vraag naar stablecoins

Een andere trend in de markt: de vraag naar stablecoins is in 2020 fors gestegen en dat zet in 2021 door. De totale marktwaarde is begin oktober 16 miljard dollar, terwijl aan het begin van het jaar er nog 4 miljard dollar in was opgeslagen.

Tether vervult een bepaalde rol in de markt. Binance is de grootste beurs op de markt en haar grootste paar is het BTC-USDT paar. Meer supply van USDT drijft ook de prijs van Bitcoin op.

In de snel veranderde Bitcoin markt is het zaak om snel in en uit te kunnen stappen. USDT vult die rol in. De druk vanuit de autoriteiten neemt wél toe. Zo wil de Europese Unie dat stablecoins voldoen aan dezelfde regels als fiat geld zoals de euro.

“Bitcoin prijs naar $100.000 in 2025 volgens historisch patroon”

Bitcoin ETF

Wat gaat dan de vraag naar Bitcoin ‘triggeren’? Die vraag moet grotendeels komen van de ‘grote jongens’.

Volgens Bloomberg ontwikkelt Bitcoin zich momenteel als een digitale versie van goud. Ze wijzen naar de stijgende correlatie tussen de twee assets.

Toen eind 2017 de eerste Bitcoin futures gelanceerd werden, destijds nog door CBOE, vertoonde BTC weinig tot geen correlatie met goud. Inmiddels is de correlatie gestegen naar 0.44 op een schaal van 0 tot 1. Zie de onderstaande grafiek.

Op bepaalde kleinere beurzen zien we de eerste Bitcoin ETF’s opkomen. De Amerikaanse toezichthouder SEC wil zover nog niet gaan. Recent gaven ze aan toekomst te zien in getokeniseerde aandelen.

In 2004 kwamen de eerste goud ETF’s. Het is een kwestie van tijd voordat de eerste Bitcoin ETF’s op de beurzen in het westen het levenslicht gaan zien.

De trend die Bitcoin heeft ingezet, is niet meer terug te draaien, zo concludeert Bloomberg Intelligence.

“Bitcoin prijs naar $100.000 in 2025 volgens historisch patroon”

Wilde prijsvoorspellingen zijn een kenmerk van de Bitcoin markt. We kennen het stock-to-flow cross asset model van Plan B, dat een uiteindelijke prijs van $288.000 voorspelt.

Op de korte termijn gaat het erom spannen of de koers door de weerstandszone bij $11.000 weet te breken of dat de gap bij $9.600, die al een tijdje boven de markt hangt, wordt gevuld.

De huidige bitcoin prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...