Wall Street firma met $631 miljard in huis: ‘Bitcoin past in élk portfolio’

Op maandagmiddag bereikt de Bitcoin (BTC) koers een nieuw historisch hoogtepunt van $19.864 op de Bitstamp grafiek. Steeds meer investeringsfirma’s in Wall Street tonen interesse: nu schaart AllianceBernstein zich in het rijtje.

Het vorige koersrecord van $19.666 dateert van 17 december 2017 en Bitcoin wist deze barrière dit jaar toch verrassenderwijs te breken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wall Street springt in

Waarom is de prijs in 2020 zo gestegen? Een van de verklaringen is dat high net worth individuals, beleggingsfondsen en andersoortige handelshuizen Bitcoin zijn gaan omarmen als assetklasse. Ook beursgenoteerde firma’s zien Bitcoin als gedeeltelijke vervanger van cash op de balans.

Op maandagavond breekt Coindesk het nieuws dat AllianceBernstein, een speler met 631 miljard dollar aan vermogen onder beheer, zijn strategie heeft gewijzigd. Werd Bitcoin in 2018 nog afgeraden als investering, anno 2020 speelt dat sentiment niet meer.

Onderzoeksstrateeg Inigo Fraser Jenkins van Bernstein Research duidt de veranderde economische omstandigheden in het post-corona tijdperk als de doorslaggevende reden om van koers te veranderen.

Volgens hem hoort Bitcoin ‘sowieso op de lange termijn thuis in elk portfolio’. Bitcoin heeft namelijk alle eigenschappen in zich als robuuste, waardevaste asset in een wereld van oplopende staatsschulden en – leningen.

Coindesk quote Jenkins uit de onderzoeksnota die men heeft kunnen inzien:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin heeft vergelijkbare kenmerken van goud in tijden van inflatie. Een van de risico’s is regulering. Maar Bitcoin heeft een plek in elk portfolio, zolang het gelegaliseerd blijft’.[/penci_blockquote]

Als concreet advies stelt hij dat een allocatie van 1,5% tot 10% een verstandige keuze is.

Wall Street firma met $631 miljard in huis: 'Bitcoin past in élk portfolio'

Bitcoin koers

Op moment van schrijven staat de koers stabiel boven de $19.000 met als laagste punt $19.301.Volgens het Clark Moody Dashboard zit er nu voor 360 miljard dollar in Bitcoin als asset opgeslagen. Dat staat voor 3,1% ten opzichte van de goud market cap.

Momenteel is er sprake van een uitstroom uit goud naar andere assets, waaronder Bitcoin. Onder meer de Britse investeerder Raoul Pal liet zich ontvallen op Twitter.

De komende dagen moet duidelijk worden of de markt klaar is voor $20.000, waarmee voorgoed dit psychologische niveau tot het verleden behoort en Bitcoin klaar is voor nieuwe prijsontdekkingen.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...