Bitcoin prijs daalt 10% in een half uur, $200 miljoen aan long liquidaties

De bitcoin (BTC) daalde afgelopen nacht met ruim 10% in een half uur tijd. De koers van bitcoin kwam niet door de grens van $10.000 heen en zakte tot onder de $9.000. Door de daling werden veel longs geliquideerd en de Amerikaanse beurs Coinbase stopte tijdelijk met werken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$200 miljoen longs geliquideerd

Bitcoin derviatenbeurs BitMEX is spekkoper tijdens dit soort dalingen. Het platform liquideerde zo’n $200 iljoen aan long posities binnen 25 minuten.

Coinbase down

Coinbase ging op het moment suprême offline. Bij de daling van bitcoin waren de website, de mobiele app en de API tijdelijk niet bereikbaar. Dat meldt de beurs ook op hun statuspagina.

Op zondag 02:26 (Nederlandse tijd) startte de problemen. Tien minuten later was het nog niet opgelost. Wanneer je dus snel wilde verkopen of kopen op Coinbase kon dat niet.

Volgens data van Skew was het handelsvolume op de beurs voor de technische problemen niet bizar hoog.

Een beurs moet één ding doen: werken als je wil handelen. Wanneer beleggers daar niet (meer) op kunnen vertrouwen, terecht of niet, heb je als bedrijf een probleem.

Reacties op de daling

Een aantal reacties op de recente prijsdaling op een rijtje.

Peter Schiff is een goldbug en roept regelmatig dat bitcoin onzin is, een belegging van niets. Schiff laat geen kans voorbij gaan om te reageren op bitcoin.

De oude goudliefhebber heeft daarmee een mooie formule te pakken om op Twitter flink wat reacties te krijgen. Willy Woo, chain analist en bitcoiner, reageert op de belegger.

Het zou bitcoin Twitter niet zien als er niet direct ook parodieaccounts opdoemen wanneer een grote nieuwe speler de industrie betreedt. Paul Tudor Jones, een hedgefondsmanager met een eigen vermogen van $5 miljard, gaf eerder deze week aan bitcoin te kopen om inflatie van lokale valuta te vermijden.

Verschillende bitcoin beurzen verwerkten, met name in maart en april, de afgelopen weken recordvolumes. Ook kwamen er nieuwe mensen bij. Zij worden vandaag getrakteerd op de rollercoaster die bitcoin heet.

Sit back, relax en pas je aan.

Jason A. Williams is mede-oprichter en partner van Morgan Creek Digital. Dit investeringsfonds is ook bezig met bitcoin producten voor hun beleggers. Het gaat om grote bedragen, en dat blijkt ook uit de aankoop die hij hieronder laat zien.

Buy the dip, maar dan met een groot bedrag. Voor ons normale stervelingen zit er ongetwijfeld niet zo’n groot aantal bitcoin in.

Josh Jager reageert op de recente prijsbewegingen van bitcoin.

Kom gezellig langs in ons Telegramkanaal en praat met meer dan 3000 bitcoiners!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...