Bitcoin prijs door $49.000 na ingrijpen Federal Reserve

Bitcoin prijs door $49.000 na ingrijpen Federal Reserve

De bitcoin prijs is deze donderdagochtend door de $49.000 geschoten na het ingrijpen van de Federal Reserve (Fed), de centrale bank van Amerika.

De Fed schroeft de opkoopprogramma's versneld terug met 30 miljard dollar per maand. Voorheen temporiseerde de centrale bank van 15 miljard dollar per maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Fed heeft in de coronacrisis gemiddeld 120 miljard dollar per maand aan staatsobligaties gekocht om de economie door te laten draaien.

Door dit nu voorzichtig terug te schroeven naar ~90 miljard dollar per maand hoopt de Fed dat de prijzen enigszins afkoelen.

Volgens Coindesk maakt dit ingrijpen de weg vrij om de rente sinds 2018 weer voorzichtig te gaan verhogen. Verhoogt de Fed te snel, dan lopen de rentelasten op de uitstaande overheidsschuld te snel op.

De Federal Open Market Committee (FOMC) verklaarde na de vergadering woensdagmiddag Amerikaanse tijd:

"Onevenwichtigheden in vraag en aanbod in verband met de pandemie en de heropening van de economie dragen bij aan de hoge inflatieniveaus".

Fed-voorzitter Jerome Powell kondigde bovendien aan dat het opkoopprogramma per maart 2022 afgetuigd wordt en dat is weer een paar maanden eerder dan verwacht.

"De economie heeft niet langer ondersteuning nodig van de overheid", aldus de centrale bankier.

Inflatie

Amerika gaat gebukt onder een inflatie van 6,8% (november 2021), het hoogste niveau sinds juni 1982 (!).

Zodra de prijzen van goederen en diensten maar blijven stijgen, zijn mensen geneigd om minder te kopen.

Bovendien neemt de waarde en daarmee de koopkracht van hun spaargeld af. Dat verklaart waarom aandelen en cryptocurrency's in 2021 in snel tempo populairder zijn geworden.

Voorzichtig ingrijpen van de Fed leidt op deze donderdag in ieder geval tot hogere aandelenkoersen en bitcoin profiteert mee.

Analisten

Hoe anticiperen de technisch analisten op de bitcoin koers?

TechDev ziet een bullish signaal op de grafiek die in samenspraak met een relatief lage RSI zich kan gaan uitspelen naar boven.

Cointelegraph voert deze analist op die melding maakt van dit lage RSI-niveau, een signaal dat de markt behoorlijk is afgekoeld en uit gebodemd.

Bovendien staat 56% van alle bitcoins in omloop al ruim één jaar stil. Dat is volgens on-chainanalist Philip Swift een belangrijke steun voor de toekomstige prijs, want deze mensen lijken ondanks de recente prijsactie niet te verkopen.

Zodra dit percentage niet zakt onder de 47% is er volgens hem niets aan de hand. Ter vergelijking: tijdens bearmarkten van 2018 en 2014 schommelde deze metric tussen de 36% en 41%, dus waren mensen veel meer geneigd hun munten uit te geven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika federal reserve

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties