Bitcoin prijs rond $11.800. 25 BTC transacties ter waarde van $6.000 miljoen in één block

Bitcoin (BTC) staat op dit moment op $11.839. Dat is ruim 4% hoger dan hetzelfde moment gisteren. Ondertussen is GRIN de top 100 op CoinMarketCap weer binnengekropen door een stijging van ruim 19% wat resulteert in een prijs van $5.32 per GRIN.

Ook Komodo (KMD) heeft het vandaag goed gedaan qua prijsontwikkeling. Een KMD gaat op dit moment voor $1.57 over de toonbank, 17% hoger dan gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mogelijke scenario’s voor het koersverloop van bitcoin kun je lezen in onze analyse.

Bitcoin koersverloop naar $11.800

Miljarden in één block

Verschillende grote bitcoin transacties werden op 30 juni verwerkt in één block. Bitcoin Block Bot, kwam met een rapport waaruit bleek dat deze grote transacties in een keer werden verwerkt.

AmbCrypto meldt dat al deze transacties één grote transactie was. Wallet 1 deed een transactie van ruim 24 BTC naar wallet 2. Terwijl wallet 3 er 300 ontving. Het laatste adres ontving in totaal 5.800 bitcoin. Dit adres werd voor alle 25 transacties gebruikt.

Er dus een organisatie of één persoon die al deze transacties heeft ontvangen.

Wallet 2 en wallet 3 stuurde ook BTC naar een vierde adres in de keten. Dat waren er om precies te zijn 23 in totaal. Een van de transacties liet een mooi berichtje achter met wat reclame:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“We’ll buy your Bitcoins. [email protected]”[/penci_blockquote]

Grote transacties

Bitcoin werkt dus nog steeds prima voor grote waarde transacties. Niemand hoefde toestemming te vragen voor deze transacties. Het netwerk verwerkt dit soort grote bedragen met hetzelfde gemak als hele kleintjes.

Op dit moment is het echter niet aan te raden om heel erg kleine transacties te doen op het bitcoin netwerk. Het is soms namelijk nogal prijzig om een paar procent van het te betalen bedrag moet betalen transactiekosten.

Bron: Cointelegraph

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...