‘Bitcoin prijs in 2022 naar $100.000 vanwege deflatie’

Een bitcoin koers van 100.000 dollar kan volgens een analist van Bloomberg realiteit worden in 2022 vanwege zogenaamde 'deflationaire krachten'.

In een tweet op 9 december schijnt Mike McGlone zijn licht op een reeks van macro-economische die bitcoin naar nieuwe koershoogten kan stuwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Piekende grondstoffen en laag rendement op obligaties perfect voor bitcoin

Terwijl inflatie op dit moment het thema is en veel mensen bitcoin bekritiseren omdat het in tijden van hoge inflatie een dip van 39 procent vanaf de all-time high maakt, voorziet analist Mike McGlone een heel ander scenario voor 2022.

De piek op de markt voor grondstoffen en de dalende rendementen op lange-termijn obligaties kunnen volgens McGlone een stuwende kracht zijn voor de bitcoin koers en ook voor goud in het komende jaar.

Een bitcoin koers van 100.000 dollar, olie voor 50 dollar per vat en een goudkoers van 2.000 dollar? Het is geen onwaarschijnlijk scenario volgens McGlone. Ook de oliekoers die weer richting de vorige top van de crisis van 2008 gaat is volgens hem een teken dat goud en bitcoin kunnen gaan knallen.

Peter Schiff verwacht inflatie die de pan uitrijst

McGlone staat erom bekend een positieve kijk te hebben op de toekomstige koers van bitcoin. Volgens de analist van Bloomberg kunnen financieel specialisten het zich op dit moment niet meer veroorloven om bitcoin compleet te negeren.

Terwijl bitcoin het afgelopen jaar fantastisch heeft gepresteerd, blijft goud vooralsnog achter, terwijl je zou verwachten dat het edelmetaal in het huidige macro-economische klimaat moet schitteren. Geen van beide kampen ziet op dit moment echter de rendementen die ze gezien het macro-economische klimaat zouden verwachten in het vierde kwartaal van 2021.

Als de goud- en bitcoin proponenten het namelijk ergens over eens zijn, dan is het wel dat de inflatie niet meer te stoppen is. "Hoe lang duurt het voordat investeerders zich realiseren dat de inflatie niet meer te stoppen is? Zelfs als de Fed nu alles in zijn werk stelt om de cijfers te drukken," aldus de beroemde goldbug Peter Schiff.

Het gaan hoe dan ook interessante maanden worden voor bitcoin, want iedereen verwacht dat we nog een nieuwe piek gaan zien. Onder hen dus ook analist Mike McGlone die voor 2022 een koers van 100.000 dollar per bitcoin voorziet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.