Bitcoin prijs op $21.000, ruim $650 miljoen aan liquidaties op futuremarkt

459 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) schiet voor het eerst in lange tijd weer omhoog. De dagkoers van BTC staat op het moment van schrijven boven de grens van $21.000. Dat is 11% hoger dan 24 uur geleden.

Bitcoin startte 2023 met een koers rond $16.500. Inmiddels staat de prijs dus boven $20.000. Het is een prijs die we niet meer gezien hebben sinds de ineenstorting van FTX in november vorig jaar.

Bitcoin prijs op $21.000, ruim $650 miljoen aan liquidaties op futuremarkt

Eerder deze week schoot de prijs snel door na $17.000, daarna ging het snel.

Die stijgingen zijn niet voor iedereen goed nieuws. Volgens data Coinglass van Coinglass werd er voor $650 miljoen aan futures geliquideerd op de grotere platformen. $590 miljoen daarvan waren shorts. Mensen die speculeerden op een lagere koers van bitcoin komt deze sprong duur te staan.

Door de groeispurt en het aantal coins van 19,2 miljoen BTC die in omloop is, staat de totale marktwaarde van bitcoin nu op iets meer dan $400 miljard. Daarmee is het weer groter dan Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram. Het laat ook Tesla en Walmart achter zich, zo laat AssetDash zien.

Bitcoin prijs op $21.000, ruim $650 miljoen aan liquidaties op futuremarkt

Door de stijging staat er koers ook weer boven drie psychologische grenzen: die van $20.000 (de markttop in 2017), die 200 MA (voortschrijdend gemiddelde) en de totale kosten van alle bitcoin (Realized Price). Deze laatste twee kun je terugvinden in de data van Glassnode.

Shorts

Van die honderden miljoenen was ruim $200 miljoen afkomstig uit bitcoin shorts. De rest vond plaats door handel in andere tokens.

Caitlin Long, een bekende investeerder en bankdirecteur in de industrie, waarschuwt voor te veel hoop. Zij stelt dat er veel partijen zijn die het momenteel financieel moeilijk hebben. Een korte termijn sprong omhoog kan hen helpen om deels uit de financiële malaise te komen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten zij echter wel vaak posities liquideren.

De bitcoin koers veert op, maar mensen als Long proberen toch te waarschuwen. Heb jij weer meer hoop door de recente stijgingen?

Poll

Krijg jij meer vertrouwen van dit soort prijsstijgingen?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...