Bitcoin prijs schiet richting $66.000

628 totale weergaven
|

De bitcoin prijs staat momenteel op $65.980, slechts 10,6% onder zijn all-time high (ATH) van $73.790, die op 14 maart 2024 werd bereikt.

Ondanks deze lichte correctie blijft de totale marktkapitalisatie van Bitcoin stevig op $1,30 biljoen. De vraag naar Bitcoin blijft hoog, ondersteund door de beperkte voorraad.

Bitcoin prijs en actuele data

De Bitcoin koers schoot vandaag even naar $66.000. Nu zit hij daar iets onder.

De prijs van Bitcoin is in de afgelopen maand flink gestegen.. Je ziet duidelijk de recente stijging. Ook zie je de piek aan het einde van vorige maand.

Huidige stand van zaken

Van de maximale 21 miljoen BTC is inmiddels 94,13% uitgegeven, met nog slechts 1.232.349,98 BTC te minen. Vergeleken met goud blijft Bitcoin een opkomende concurrent als waardeopslag. Eén Bitcoin is momenteel 24,8 ounces goud waard, en de marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt 7,06% van die van goud.

Bitcoin wordt steeds meer een wereldwijd fenomeen. Het is verbonden met tal van verschillende markten. Een daarvan is de futuremarkt. En daar vielen slachtoffers. Met name de handelaren die short gingen komen er bedrogen uit.

Liquidaties op de futuresmarkten

De volatiele beweging van de Bitcoinprijs heeft geleid tot een golf van liquidaties op de futuresmarkten. In de afgelopen 24 uur werden wereldwijd voor $234,76 miljoen aan posities geliquideerd in de cryptmarkt. Dat blijkt uit data van Coinglass.

Hiervan kwam $198,54 miljoen uit shortposities, wat aangeeft dat veel handelaren gokten op een daling van de Bitcoinprijs en verrast werden door de stijging. Longposities werden voor $36,22 miljoen geliquideerd, hoewel deze liquidaties beduidend lager waren dan die van shortposities.

Op kortere termijn zijn de liquidaties ook aanzienlijk. In de laatste 12 uur werden er voor $121,97 miljoen aan posities geliquideerd, waarbij het merendeel ($103,80 miljoen) afkomstig was van shortposities.

Deze data benadrukt de risico’s voor handelaren in de futuresmarkten, waar prijsvolatiliteit snel tot grote verliezen kan leiden, vooral in periodes van onverwachte marktbewegingen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...