Bitcoin prijs schrijft een nieuwe all-time high in Turkije

477 totale weergaven

Bitcoin heeft een nieuwe all-time high geschreven in Turkije. Je betaalt nu ruim 800.000 lira voor één bitcoin.

In de onderstaande grafiek van de analist Lex Moskovski wordt het koersverloop eens te meer duidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Turkije = inflatie

Het is geen publiek geheim dat Turkije gebukt gaat onder flinke inflatie. Dat leidt tot koopkrachtverlies van burgers en bedrijven in het land met ruim 84 miljoen inwoners.

De 'keerzijde' van een imploderende lokale munt zoals de lira: een harde asset zoals bitcoin neemt juist in waarde toe. Doordat de lira ook verzwakt ten opzichte van de dollar, kan bitcoin in lokale markten wel een nieuw koersrecord schrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...