Bitcoin op $11.857. Snowden gebruikte BTC voor servers WikiLeaks

895 totale weergaven

Bitcoin (BTC) kent een bijzondere maand. Voor het eerst sinds begin 2018 staat de prijs van één BTC weer boven de $10.000. Het zit daar zelfs nog een stuk boven op het moment van schrijven: $11.857.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Volgens John van Meer kunnen we wel eens terugvallen richting $8.400.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin prijs het afgelopen jaar.

Snowden en bitcoin

Sinds de Amerikaanse regering besloot alle geldstromen richting Edward Snowden af te kappen gebruikt ‘zijn’ WikiLeaks bitcoin. De klokkenluider en zijn organisatie werden zelfs een stuk rijker dan wanneer ze gewoon dollars konden/mochten gebruiken.

Dat kwam, uiteraard, door de prijsstijgingen van bitcoin. WikiLeaks accepteert al bitcoin sinds 2011. Wanneer je dan niet alles uitgeeft kan het heel hard gaan. Een geluk bij een ongeluk, maar echt wenselijk is het natuurlijk niet.

Tijdens de Bitcoin 2019 Conference vertelde Snowden over zijn gebruik van BTC. Via een stream vanuit Rusland vertelde hij hoe belangrijk het is dat we vrij zijn om te betalen hoe we willen. Alleen wanneer je geldstromen niet worden ingeperkt kun je namelijk ook vrijuit spreken.

Snowden denkt dat bitcoin een belangrijke pion is in het spel rond privacy. In een periode waar we steeds meer in de gaten worden gehouden op allerlei manieren is het van belang dat er nog enige vorm van privacy overblijft.

Snowden: ”Het was vroeger zo dat regeringen je in de gaten konden houden. Maar nu gebeurt dat door apparaten die we zelf in huis nemen en zelfs voor betalen.Terwijl we dat aan het doen zijn wordt privacy niet meer de standaard.”

Op deze manier worden volgens Snowden onze vrijheden steeds meer ingeperkt en is vrijheid niet meer vanzelfsprekend.

Voorbeeld

Het perfecte voorbeeld zijn de servers van WikiLeaks. Snowden heeft deze ingehuurd met bitcoin. Zonder de cryptomunt had hij dus niet alle gegevens, lekken en documenten vrijuit kunnen delen.

Kortom: de wereld was een stukje meer onwetend geweest wanneer hij niet in staat was met een cryptomunt transacties te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...