Bitcoin prijs stijgt door $19.000, cryptomunten nu te koop met Apple Pay

De prijs van Bitcoin (BTC) is zondagochtend Nederlandse tijd door de $19.000 grens gebroken.

Wat helpt is het nieuws dat de cryptomunt, weliswaar via een omweg, te koop is via Apple Pay. Deze feature geldt ook voor Nederlandse gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar ook MicroStrategy weet in zeer korte tijd 650 miljoen dollar in de markt op te halen om extra Bitcoin te kunnen inslaan. Een bullish gegeven.

Kopen via Apple Pay

De Bitcoin koers was aan een niet al te beste week bezig en dook vrijdag naar een voorlopige bodem van $17.570 op de Bitstamp grafiek. Sindsdien is de koers weer opgeveerd naar actuele prijs van $19.100 op moment van schrijven.

Aanleiding is dat walletmaker Lumi de betaaloptie Apple Pay heeft opgenomen in haar app. Je kunt dus als iPhone-gebruiker (én Lumi-klant) cryptocurrency’s kopen via deze betaaloptie.

Het verlaagt weer een drempel voor bestaande houders of precoiners om Bitcoin te kopen. Lumi maakt het ook mogelijk, in tegenstelling tot PayPal, om je Bitcoin naar een extern bitcoin adres te sturen. Je bent dus niet gebonden aan hun ecosysteem.

Daar staat tegenover dat er met Lumi en Apple Pay twee tussenpersonen in de schakel zitten. Tussenpersonen staan gelijk aan commissies, hou daar als gebruiker rekening mee.

In een land als Nederland, waar het bereik van iDeal hoog is, is misschien de noodzaak minder om via Apple Pay af te rekenen. Maar een volgende feature is niet ondenkbaar: via je Bitcoin tegoed op de Lumi wallet afrekenen bij de Alert Heijn. Jumbo of Lidl.

Lumi rolt het wereldwijd uit, met een opvallend groot aantal uitgezonderde landen, maar alle westerse landen behoren tot de scope. Ze hebben ook een instructiefilmpje gepost.

Apple Pay

De vraag naar Bitcoin kan hierdoor alleen maar toenemen. Apple Pay zou namelijk goed zijn voor 5% van alle betalingen wereldwijd waarbij iemand met een tegoed bij een bank, creditcardmaatschappij of ander bedrijf betaalt. Denk aan een pinpas, creditcard of smartphone app.

Volgens cijfers van Statista maken er 383 miljoen mensen gebruik van.

Apple Pay draaide in 2019 een bruto omzet van 12,7 miljard dollar, een toename van 17% ten opzichte van 2018. Vanaf iPhone 6 is de functie beschikbaar gekomen.

De integratie gaat echter nog niet zover dat Apple zélf Bitcoin gaat kopen op de wereld, naar het model van PayPal. Iedereen zal dus eerst klant moeten worden bij Lumi zelf, wat wel weer een barrière opwerpt.

Schamele weekscore

Qua weekscore noteert Bitcoin nog een min van 0,7%, maar dat wordt misschien deze zondag weggepoetst.

Een tussentijdse correctie is een logisch gevolg van de ongekende rally die Bitcoin sinds oktober heeft doorgemaakt. Beleggers tellen hun strepen en nemen tussentijds winst. Een belangrijke groep verkopers zijn miners.

Zij dienen hun operationele kosten te dekken uit de verkoop van Bitcoin, die ze verkrijgen uit het vinden van het volgende block in de blockchain van Bitcoin. De beloning is sinds 11 mei 6,25 Bitcoin. Ergens in het voorjaar van 2024 wordt dit weer bijgesteld naar 3,125 BTC, iets meer dan 3 Bitcoin dus per block.

Bovendien hingen er nog een paar andere donkere wolken boven de markt. De Chinese autoriteiten grepen in bij Plus Token, een van de grootste oplichtingszaken uit de geschiedenis van Bitcoin.

Daarbij heeft de Chinese overheid een grote hoeveelheid cryptocurrency’s in beslag genomen. Het gaat om maar liefst 4,2 miljard dollar, die naar verluidt op de markt wordt aangeboden (of al is aangeboden).

Ook komt er komende week 150.000 Bitcoin vrij uit de boedel van de roemruchte failliete exchange Mt.Gox.

De vrijgave van de munten staat gepland voor dinsdag 15 december 2020. Gedupeerden wachten al sinds 2014 op een deel van hun verloren BTC.

MicroStrategy nieuws

Dat MicroStrategy in een nieuwe investeringsronde maar liefst 650 miljoen dollar wist op te halen, is ook een bullish signaal naar de markt. En kan ook hebben bijgedragen aan het positieve momentum.

In ruil voor de inleg krijgt men een converteerbare obligatie, waarover het business intelligence bedrijf twee keer per jaar rente uitkeert. Het is een gebruikelijke manier om kapitaal op te halen, maar het is nieuw dat het volledig wordt ingezet voor het kopen van Bitcoin.

Kijken we naar de technische analisten, dan ziet het er volgens Josh Rager – technisch gezien – goed uit voor de cryptomunt.

Analist en schrijver Joseph Young ziet ook dat koers stijgt, terwijl de vergoedingen op derivatenmarkten negatief zijn. Dat betekent dat op dit moment speculanten met een short positie (die speculeren op een lagere koers in de toekomst), betalen voor speculanten met een long positie.

Dat betekent kortom dat de verwachtingen onder speculanten laag gespannen zijn, wat juist een interessant signaal is voor de spotprijs aldus Young.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Appleprijs

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: ‘Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Lees meer