Bitcoin prijs tikt $37.000 aan

De bitcoin prijs heeft op sommige beurzen even de $37.000 aangetikt. In de markt heerst er optimisme over de komst van een bitcoin exchange traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt, een fonds waarmee beleggers kunnen speculeren op de bitcoinprijs.

Het is hoogste prijs voor de cryptomunt van de afgelopen zes maanden. Beleggers speculeren op een hogere prijs zodra een ETF wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission. Dat fenomeen heet “frontrunning”, een speculatie op een gunstige beslissing in de toekomst. Door meer vraag dan aanbod wordt de prijs van bitcoin opgedreven tijdens de Amerikaanse handelsuren.

Volgens sommige analisten gaat de SEC op de 10 januari 2024 de lopende aanvragen voor een bitcoin spot ETF goedkeuren.

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas zeggen ook op X (voorheen Twitter) dat van 9 tot 17 november de SEC een periode van acht dagen heeft waarin theoretisch alle 12 spot Bitcoin ETF-aanvragen goed te keuren. Of dat daadwerkelijk ook gebeurt, valt te bezien. De SEC heeft nog tot februari 2024 ultimo om een besluit te nemen.

Analisten reageren verheugd op de recente prijsstijging, zoals de Nederlander Michaël van de Poppe.

Ook on-chainanalist David Puell ziet dat bepaalde indicatoren overtroffen zijn.

Ook fondsbeheerder Charles Edwards ziet op de korte termijn geen dreigingen voor bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...