Bitcoin prijs weer onder $50.000, Evergrande in surseance van betaling

Bitcoin prijs weer onder $50.000, Evergrande in surseance van betaling

Het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande is in surseance van betaling, zo meldt persbureau Bloomberg deze ochtend.

Het noodlijdende bedrijf heeft simpelweg niet genoeg geld om te voldoen aan haar financiële verplichtingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kredietbeoordelaar Fitch heeft het bedrijf betiteld als 'deels in wanbetaling', zo meldt correspondent Sjoerd den Daas.

De overheid grijpt alleen in bij overheidsbedrijven en dat is Evergrande niet, hoewel er steeds meer stemmen opgaan om het bedrijf van het faillissement te redden.

Naar verluidt bedraagt de schuldenlast van Evergrande maar liefst 260 miljard dollar. Het is qua omzet de één na grootste vastgoedonderneming van het land. De bouw - en vastgoedsector is één van de grootste sectoren in China.

Bitcoin prijs

Hoe gaat de bitcoin reageren op dit nieuws? Door nieuws van de Amerikaanse Federal Reserve en de nieuwe covidvariant omicron duikelden de aandelenkoersen en werd bitcoin in de duikvlucht meegesleurd.

Bovendien was aanvullende effecten op de bitcoinmarkt zelf, zoals het gerucht omtrent neporders op Binance, die 4,4 miljard dollar aan liquidaties op de futuresmarkten tot gevolg had.

Vooralsnog blijft de prijs boven de $49.000. De komende 24 uur moet duidelijk worden welke koersschommelingen zijn te verwachten.

De Nederlandse analist Van de Poppe ziet dat de prijs onder druk staat en ziet de $46.000-$47.000 prijslevels als een cruciale zone voor de bulls.

 

Collega-analist Rekt Capital vermoedt dat de correctie van bitcoin zo ver gaat dat een deel van de markt gelooft dat de bullmarkt over is. Om vervolgens toch te weer stijgen.

Hij ziet ook parallellen met de vorige bullcyclus van 2017 op basis van terugkerende fibonacci levels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin faillissement

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties