Bitcoin prijs zakt onder $39.000

De bitcoin prijs is de afgelopen 24 uur onder de $39.000 gezakt. Dit terwijl de koers woensdag nog de $42.000 wist te breken.

Bitcoin zit even in de hoek waar de klappen vallen. De afgelopen week heeft de koers ruim 7% aan waarde ingeleverd, ten opzichte van een maand geleden is de correctie ruim 11%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Werpen we een blik op de laatste all-time high van de cryptomunt, dan is het verval groter. Een dikke min van 43% in vergelijking met de $69.000 die de koers in november 2021 bereikt.

De plotse daling van de afgelopen 24 uur zorgde ook voor verlies op de derivatenmarkten. Uit cijfers van Coinglass zagen handelaren ruim 203 miljoen dollar aan futurescontracten verdampen.

Soms gaat het om miljoenen dollars aan futures die in één uur in rook opgaan, ziet ook On-Chain College.

Voor de komende week is het zaak dat de koers ruim boven de $43.000 komt voor nieuw momentum, aldus Rekt Capital.

Maar als eerste stap is het heroveren van $41.484 nodig voor meer vertrouwen in bitcoin op de korte termijn.

Belangrijk zijn ook de uitspraken van de centrale banken over hun rentebeleid deze week. Vandaag (donderdag) komt de Europese Centrale Bank met nieuwe aankondigingen en ook het Amerikaanse inflatiecijfer over de maand februari wordt vandaag gepubliceerd.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...