Bitcoin-productie Riot Blockchain daalt met 28% als gevolg van recordhitte Texas

Bitcoin-productie Riot Blockchain daalt met 28% als gevolg van recordhitte Texas

De Amerikaanse beursgenoteerde bitcoin miner Riot Blockchain heeft in juli 2022 minder bitcoin geproduceerd dan in juli 2021. Dit komt omdat het de operaties in Texas de afgelopen maand afschaalde vanwege de enorme hittegolf in de staat. "Het bedrijf heeft zijn energieconsumptie vrijwillig afgeschaald om meer energie beschikbaar te maken in Texas", aldus Riot Blockchain CEO Jason Les.

Productie met 28 procent gedaald

Als gevolg van die beleidskeuze is de bitcoin-productie van Riot Blockchain in juli 2022 met 28 procent lager uitgevallen dan de productie van juli 2021. Waar het dit jaar 318 bitcoin binnenhaalde in juli, scoorde Riot Blockchain vorig jaar nog een totaal van 443 bitcoin bij elkaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Riot Blockchain CEO Jason Les heeft het bedrijf in juli 11.717 megawattuur bespaart als reactie op de hoge mate van vraag op het Texaanse energienet. Het grootste deel van de staat Texas heeft tijdens de maand juli meerdere dagen van meer dan 37 graden celsius moeten ondergaan, waardoor er meer stroom nodig is voor airconditioning.

Door de operaties in juli af te schroeven ten behoeve van het energienet, heeft Riot Blockchain 9,5 miljoen dollar aan credits en andere voordelen verzameld. Verder heeft Riot Blockchain bekendgemaakt ook 275 bitcoin te hebben verkocht in juli, waarmee het bedrijf 5,6 miljoen dollar heeft opgehaald.

6.696 bitcoin in kas

Na de verkoop van 275 bitcoin in juli heeft Riot Blockchain nog altijd 6.696 zelf gemijnde bitcoin in kas. Daarmee is het na Marathon Digital de grootste beursgenoteerde bitcoin miner op dit gebied. Een groot deel van de miners heeft zelfs hun volledige voorraad moeten verkopen als gevolg van de bearmarkt.

Overigens is Riot Blockchain niet de enige die als gevolg van het geplaagde energienet van Texas de operaties afschaalde. Ook Core Scientific en Argo Blockchain hebben een vergelijkbaar besluit genomen deze zomer. Tijdens de strenge winter van 2021 was er ook al sprake van dit fenomeen.

Lees meer over:
Bitcoin mining bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties