Max Keiser: 'Bitcoin gaat naar $50.000 door twijfel aan banken'

Max Keiser: 'Bitcoin gaat naar $50.000 door twijfel aan banken'

De bekende miljardair en investeerder Warren Buffett heeft een opmerkelijke stap gezet: hij verkocht het aandeel in de bank Goldman Sachs en koopt een aandeel in een Canadees goudbedrijf genaamd Barrick Gold.

Volgens Max Keiser, bekend van zijn programma Keiser Report en een fervent bitcoiner, is dat een goed teken voor bitcoin. Hij denkt dat dit soort nieuws bitcoin uiteindelijk naar een prijs van $50.000 kan sturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Buffett is de baas van Berkshire Hathaway, een Amerikaans conglomeraat (ter waarde van zo'n $503 miljard) en het vierde grootste bedrijf ter wereld. En heeft al eerder aangegeven (nog) niet geïnteresseerd te zijn in bitcoin.

Banken

Berkshire Hathaway verkleint hun posities in banken volgens het aandeelhoudersrapport. Het bedrijf van Buffett verkocht een groot gedeelte van hun aandelen in bedrijven als JPMorgan Chase, Wells Fargo en PNG.

Goldman Sachs presenteerde een van de beste kwartalen ooit, maar de beslissing van Buffett lijkt er op te duiden dat hij niet zo zeker is van zijn aandelen in de bank voor de lange termijn. Sterker nog: hij zoekt dus specifiek een andere uitweg.

Goud

Buffett heeft zijn oog laten vallen op het Canadese goudbedrijf Barrick Gold. Na de investering van Berkshire steeg de koers van het bedrijf met ruim 8%.

Bitcoin

Volgens Max Keiser is deze stap een teken aan de wand voor bitcoin. Fondsmanagers wereldwijd hebben volgens Keiser zo'n $100 biljoen (!) in beheer, minder dan 1% daarvan zit in goud.

Keiser: ''Met Buffet die nu in goud gaat verwacht ik een wereldwijde allocatie van 5%.'' Hij verwacht ook een move richting bitcoin: als $1 biljoen van al deze fondsen bij elkaar naar bitcoin gaat dan kan dat vuurwerk opleveren.

Keiser ziet een prijs van $50.000 als goede target voor de mogelijke stijgingen.

Op allerlei manieren lijken investeerders en bekenden in de financiële wereld een uitweg te zoeken. En voor sommigen is bitcoin al een goede optie.

Een recent voorbeeld daarvan is een Amerikaans bedrijf genaamd MicroStrategy. Zij hebben $250 miljoen aan bitcoin gekocht als spaarmiddel, zij vertrouwen er niet op dat de dollar nog in deze rol kan voorzien.

Lees meer over:
Bitcoin SEC Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties