‘Duidelijke regels voor handel in Bitcoin positief voor institutionele investeerders’

Banken in Amerika mogen bitcoindiensten aanbieden. Dat maakte de Comptroller of the Currency (OCC) vorige maand bekend. Volgens de CEO van bitcoinbeurs OKCoin, Hong Fang, heeft dit voornamelijk invloed op grote investeerders

Regels

De directrice vertelt tegenover Cointelegraph waarom dat zo is: ”Particuliere investeerders hebben meer verschillende keuzes en voorkeuren.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer je een groot hedgefonds runt of een pensioenpot in je portfolio hebt dan ga je niet zomaar bij een willekeurige beurs je bitcoin kopen en eventueel stallen. Daar is een vertrouwensband voor nodig. Voor veel grote partijen ligt dat vertrouwen nog altijd bij banken.

Fang ziet voordelen voor de industrie als geheel: mogelijk leveren deze duidelijke regels betere wegen naar het bankverkeer op. Ook zorgt het voor meer naamsbekendheid en legitimiteit wanneer banken en andere grote financiële dienstverleners aan de slag mogen met bitcoin.

Positieve ontwikkeling

Bitcoin is hiermee in een klap een legitieme asset voor banken. Fang: ”Uiteindelijk zorgt dit voor een sterker financieel systeem.”

Het is met bitcoin niet nodig om een ander in te schakelen om je geld te bewaren. Toch staat zo’n 21% van alle bestaande BTC op dit moment bij een beurs.

Fang denkt niet dat alle banken nu massaal bitcoin custody diensten gaan aanbieden: ”Het hangt af van de doelgroep van de bank, ze gaan producten en services bieden die hun klanten willen.”

Nederland

Ook in Nederland worden er steeds meer regels toegepast op bitcoin. Met name het aan- en verkopen van bitcoin is sinds mei van dit jaar gebonden aan nieuwe regels.

In de praktijk betekent dat voor de gemiddelde Nederlander dat je meer gegevens op moet geven bij wanneer je bitcoin koopt of verkoopt. Deze informatie moet desgevraagd door de bedrijven worden gedeeld met overheidsdiensten.

Voor bedrijven betekent het meer duidelijkheid en een kader om binnen te werken, de klanten zijn nog een deel van hun privacy kwijt.

In de Hup Bitcoin podcast spraken we met Tweede Kamerlid Mahir Alkaya over deze nieuwe regels: De overheid criminaliseert Bitcoin met cryptowet.’

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...