Bitcoin ‘rich list’ krimpt, zijn de rijkaards aan het verkopen?

848 totale weergaven

De lijst met bitcoin rijkaards lijkt een beetje te krimpen terwijl bitcoin verder omhoog kruipt. Het aantal unieke adressen met meer dan 1.000 bitcoin is met meer dan 8% afgenomen sinds begin februari. Het lijkt erop dat de grote vissen in de zee hun winst pakken.

Whales zijn aan het verkopen,” aldus markt analist Lark Davis. Wat volgens hem echter niet betekent dat de bull run voorbij is, er wordt alleen wat winst van tafel gepakt.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin rich list krimpt

Het aantal adressen met meer dan 1.000 bitcoin is op woensdag gekrompen naar 2.275. Dat is ongeveer 200 minder dan op 8 februari van dit jaar, toen dat er nog 2.488 waren. Het blijft echter gissen of het echt om meer dan 2.000 verschillende entiteiten gaat met zoveel bitcoin.

Een individu of entiteit kan immers de eigenaar van meerdere adressen zijn. Het is daarom niet uit te sluiten dat een krimp van het aantal adressen met meer dan 1.000 bitcoin een instroom van grote investeerders is.

Maar ook andere indicatoren wijzen erop dat de vraag van grote investeerders langzamerhand wat afzwakt. De zogenaamde Coinbase-premium is de afgelopen dagen ook wat minder hoog en over het algemeen is dat een goede indicator van de institutionele vraag naar bitcoin.

De bitcoin koers heeft er klaarblijkelijk weinig last van, want afgelopen weekend schoten we nog rustig door de $61.500 heen. Ook nu ziet de grafiek er weer krachtig uit en lijkt het wachten op een uitbraak naar boven.

Vooral retail stuwt bitcoin omhoog

In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn het momenteel dus vooral retail-beleggers die de bitcoin koers omhoog stuwen. Dat lijkt te worden bevestigd door de aanmeldingen bij Binance, die ongeveer 5x hoger liggen dan die bij Coinbase.

Waar de vraag uiteindelijk vandaan komt maakt voor bitcoin natuurlijk niet uit. Persoonlijk juich ik het zelfs toe dat de ‘kleine man’ nog altijd meer bitcoin inkoopt dan het grote geld. Zelf zie ik bitcoin als de kans voor de huidige jonge generatie om financieel iets van hun leven te maken.

Hoe langer de koers rond dit niveau blijft dobberen, hoe meer tijd mensen hebben om zich hier in te kopen. Het is een kwestie van tijd voordat de Apple’s, Google’s en Amazon’s van deze wereld zich op bitcoin storten en dan kunnen er echte gekke dingen gebeuren met de koers.

Lees meer over:
whales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....