Italiaanse Rode Kruis behaalt donatiedoel met Bitcoin (BTC)

Het Italiaanse Rode Kruis accepteert bitcoin (BTC) en andere cryptomunten als donatie in hun strijd tegen de COVID-19 pandemie. Dat maakt de organisatie bekend in een blogpost.

Het initiële richtbedrag is al behaald, er zijn een aantal vrijgevige bitcoiners geweest die dit initiatief steunen. De meeste bitcoin komt van één dokter. Hij doneerde 2.64 BTC (zo’n $12.000 op dit moment) aan dit goede doel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook het Nederlandse Rode Kruis accepteert bitcoin als donatie vanwege het Coronavirus.

Donaties

In eerste instantie stelde het Rode Kruis in Italië een doel van €10.000. Met het geld moeten nieuwe medische producten worden gefinancierd om patiënten met het virus beter te helpen.

Al het extra geld wordt gebruikt om ”persoonlijke bescherming” te kopen voor medisch personeel. Doktoren, zusters, artsen, schoonmakers: zij moeten allemaal zo goed mogelijk beschermd worden als ze werken in een besmette omgeving.

Op het moment is er 2.8709 BTC opgehaald. Je kunt via deze link de actie steunen.

Doelen

Het Rode Kruis heeft een nieuw doel gesteld: de infrastructuur en de juiste spullen om noodoperaties snel uit te voeren. Het nieuwe doel? $25.000. Met de recente koersdalingen van BTC is het wel lastiger dit doel te halen.

Bruno Pietrosanti is het hoofd van het International Red Cross Colli Albani Committee. Hij managet ook fundraiser: ”We geloven dat een innovatieve fundraising tool als bitcoin kan helpen om de juiste economische middelen te krijgen. Dat is moeilijk tijdens een historisch moment als dit.”

Het meest recente coronanieuws met betrekking tot bitcoin:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...