‘Dreigend verbod op Bitcoin mining zorgt voor uitverkochte hardware in Rusland’

Rusland en bitcoin lijken nog geen gelukkige combinatie. Althans, de regering van het land is druk in de weer om de toegangswegen en de industrie in het land flink in te perken.

Terwijl de politici in het land bezig zijn met regels, lijkt een deel van de bevolking nog snel wat inkopen te doen. In Rusland gaan grafische kaarten als warme broodjes over de toonbank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens lokale retailers als Citilink en Svyaznoy komt dat onder andere door de groeiende interesse in het minen van bitcoin. Dat meldt Kommersant.

Mining

Rusland overweegt inkomsten in Bitcoin (BTC) van miners te verbieden, maar dat houdt de Russen dus niet tegen om toch hardware te kopen. De verkoop van mining gerelateerde hardware steeg bij Citilink met 49%.

Irina Shekhovtsova van de Russische afdeling van de grote hardwarefabrikant Nvidia geeft aan dat zij een verdubbeling zien in vergelijking met de verkopen van vorig jaar. Zeker bij Nvidia zijn dat echter ongetwijfeld ook een hoop gamers of mensen die (verplicht) thuis moeten werken en een goede grafische kaart moeten hebben.

Kommersant meldt ook dat computer hardware in Rusland nog veel harder steeg. In juni t/m augustus van dit jaar werd er 470% meer verkocht dan in dezelfde periode in 2019.

Regels

Wanneer Rusland een verbod op bitcoin mining echt door gaat voeren heeft dat in eerste instantie vooral gevolgen voor grote prominente miners. Op Russisch grondgebied actief zijn in een verboden industrie is niet het meest solide business plan.

Maar voor kleinere spelers en particulieren is er mogelijk wel nog ruimte. Een totaal verbod op het minen van bitcoin is moeilijk te handhaven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...