Bitcoin schiet voorbij 41.000 dollar, blijven we deze week stijgen?

1505 totale weergaven
Bitcoin koers verwachting

De bitcoin koers is voor het eerst sinds april 2022 voorbij de 40.000 dollar geschoten en staat op het moment van schrijven zelfs op 41.500 dollar. Het lijkt erop dat de bulls van geen ophouden weten en de bears zijn momenteel nergens te bekennen. Deze week staan er weer enkele belangrijke macro-economische datapunten op de agenda.

Kunnen die datapunten de bitcoin koers nog beïnvloeden of gaan we alleen maar verder omhoog?

Welke economische datapunten zijn belangrijk voor bitcoin?

Op dinsdag beginnen we voor de Amerikaanse economie met de ISM non-manufacturing PMI.

ISM PMI staat voor Institute of Supply Management Purchasing Managers Index. Je moet deze datapunten zien als een soort indicator voor de algemene gezondheid van de Amerikaanse economie.

Verder krijgen we op donderdag en vrijdag ook weer een bak met belangrijke data over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die nu eindelijk wat lijkt te verzwakken. Het verzwakken van de arbeidsmarkt is goed voor het gevecht tegen de inflatie van de Amerikaanse centrale bank, maar mogelijk een bedreiging voor de economie.

“Er komt deze week een hoop data vrij over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die de uitkomst van de rentevergadering van de Federal Reserve van volgende week kunnen beïnvloeden”, zo laat de populaire The Kobeissi Letter weten op Twitter.

Bitcoin koers schiet voorbij 41.000 dollar

Bitcoin laat zich daar voorlopig echter niet door afleiden. De bitcoin koers is gedurende de Aziatische handelsuren weer stevig doorgestegen. Op het moment van schrijven proberen de bulls de bitcoin koers over de 41.500 dollar heen te tillen.

De grote vraag is natuurlijk waar deze rally gaat eindigen.

Voorlopig wordt iedere correctie razendsnel opgekocht en lijkt het erop dat we mogelijk tot de goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF kunnen genieten van de gigantische koersexplosies die we de afgelopen weken zagen voor bitcoin.

Overigens doet ook ethereum het de afgelopen week weer goed. De nummer twee van de markt steeg de laatste zeven dagen met 8,02 procent en blijft daardoor nog een beetje in het spoor van bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....