Bitcoin sentiment index op laagste niveau in 18 maanden

3430 totale weergaven
bearish mining

De Crypto Fear and Greed Index, die het sentiment in de markt voor bitcoin meet, is naar het laagste niveau in 18 maanden gevallen. De index viel op 24 juni met 21 punten en is op dit moment in de “angst” zone terechtgekomen. Deze daling markeert tevens de grootste dagelijkse daling in jaren.

Sentiment rondom bitcoin dondert omlaag

Zeven weken geleden zakte het sentiment rondom bitcoin voor het laatst in de “angst” zone (tussen de 24 en 50 punten). Maar sinds 11 januari 2023 zijn we niet meer onder de 30 punten geweest. Op dat moment handelden we echter op een bitcoin koers van 17.200 dollar en zaten we twee maanden na de implosie van het FTX van Sam Bankman-Fried.

Nu staat er een score van 30/100 terwijl er een bitcoin koers van iets meer dan 60.000 dollar op de borden staat. Dat is aan de ene kant jammer, omdat hiermee de bullrun echt even op pauze lijkt te staan.

Terwijl het aan de andere kant ook iets zegt over de ontwikkeling van bitcoin. Als mensen zich al zorgen maken over een bitcoin koers van 60.000 dollar, dan kun je ook stellen dat er iets goed gaat.

Als je na de implosie van FTX had geroepen dat bitcoin nu alweer op dit niveau zou staan, dan hadden weinig mensen je geloofd. Vorige week was het sentiment met een score van 74/100 echter nog heel anders. Zo zie je ook maar hoe snel het sentiment kan omslaan.

Waar komt het negatieve sentiment vandaan?

Het negatieve sentiment van bitcoin komt dus na een behoorlijke koersval, die de prijs vannacht tot 58.400 dollar bracht. Over de afgelopen 10 handelsdagen verloren de bitcoin ETFs in de Verenigde Staten ook meer dan 1 miljard dollar.

Ook werd bekend dat Mt. Gox van plan is om 8,5 miljard dollar aan bitcoin terug te leveren aan zijn crediteuren, terwijl ook Duitsland is begonnen met het verkopen van zijn bitcoin-reserves.

Alex Thorn van Galaxy Digital gelooft dat de markt een beetje overdreven reageert op het Mt. Gox nieuws. Hij denkt dat het niet vaststaat dat de crediteuren van Mt. Gox per definitie al hun bitcoin meteen in de verkoop gooien.

Hij verwacht dat veel van de crediteuren mensen zijn die bitcoin ondertussen goed begrijpen en zich jaren hebben kunnen inlezen voordat ze hun munten terugkrijgen. Zodoende hoeft er niet per definitie een verkoopgolf plaats te vinden, zo is zijn conclusie.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd