Bitcoin beurs Kraken voorspelt: September slechte maand voor BTC

Een van de grootste beurzen in de industrie voorspelt een maand met prijsdalingen van bitcoin (BTC). Kraken deelt deze bevindingen in het ‘Augustus 2020 volatility report‘.

Gemiddelde daling

Volgens Kraken daalde Bitcoin in september gemiddeld 7%. Daarmee is september voor BTC traditioneel de moeilijkste maand als we puur kijken naar prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast benadrukt Kraken dat bitcoin 2020 tot nu toe ook minder oplevert dan gemiddeld in andere jaren. Men kijkt naar de stijging per maand om tot deze conclusie te komen.

Prijsontwikkeling

Een beurs als Kraken stuurt een rapport als deze natuurlijk niet zomaar de wereld in. Zij hebben uiteindelijk baat bij een (gezonde) prijsontwikkeling, zonder bitcoin was er immers geen Kraken.

Ondanks de negatieve voorspellingen voor de korte termijn zijn er ook positieve statistieken te ontdekken. Op 31 augustus stond het aantal bitcoin dat meer dan een jaar niet bewoog op een recordhoogte.

Kortom: meer dan ooit houden mensen hun bitcoin vast. En dat ondanks de soms heftig fluctuerende prijs. Dat duidt erop dat er vertrouwen is onder een select groepje hodlers.

Cijfers van bitcoin volgens Kraken

Bitcoin beurs Kraken voorspelt: September slechte maand voor BTC

Kraken ziet dat ook: ”Historisch gezien is dat een teken voor een nieuwe bullmarkt.”

Volatiliteit

Kraken verwacht hevige volatiliteit, maar nog niet deze maand. Dat zou goed nieuws zijn voor beurzen, in de regel verdienen zij meer geld als de prijs heen en weer stuitert. Als de geschiedenis zich herhaalt kunnen we onze borst natmaken voor de rest van dit jaar.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Kraken: Augustus 2020 volatility report'”]Twelve times in the past, Bitcoin’s annualized volatility bottomed between 15% and 30% before climbing, on average, to 140% and returning +196% over 94 days. As of the end of August, 38 days have passed since the volatility low of 23% set on July 24, with volatility rising to 44% and price gaining +25%[/penci_blockquote]

September is traditioneel de maand met de laagste volatiliteit, het is dus een slechte maand voor de prijs en de koers schommelt ook minder in deze maand.

Glazen bol

Net als ieder ander in de industrie heeft ook Kraken geen glazen bol, niemand kan de toekomst voorspellen. De beurs kwam in hun rapport over juli namelijk met een andere opmerkelijke voorspelling: we zouden een stijging van 50-200% tegemoet kunnen zien.

Daarvan is voorlopig nog niks terecht gekomen.

De bitcoin koers in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...