Ook Singapore komt met duidelijke regels voor Bitcoin bedrijven

Bitcoin bedrijven in Singapore hebben nieuwe richtlijnen om zich aan te houden. De Association of Cryptocurrency Enterprises and Start-ups Singapore (ACCESS) komt met een gedragscode voor partijen in de bitcoin industrie.

Samenwerkingen

De ACCESS bestaat uit meer dan 400 bedrijven uit de industrie in het land. Het initiatief komt van de Monetaire Autoriteit van Singapore met een duidelijk doel: het gedrag van de bitcoin industrie verbeteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ACCESS meldt ook dat de Association of Banks in Singapore betrokken was bij dit project.

Begeleiding

De richtlijnen zijn bedoeld als gedragscode en een soort van begeleiding voor bedrijven om te (blijven) voldoen aan de lokale financiële regels. De Payment Services Act werd in het begin van dit jaar nog geüpdatet.

Die aanpassing betekent dat bedrijven die dealen met ‘digitale assets’ zichzelf moeten registreren voor een licentie. Dat geldt trouwens ook voor bitcoin bedrijven in Nederland.

Regels

Zoals in veel landen geldt in Singapore sinds de ingang van de nieuwe regels hetzelfde: bitcoin bedrijven moeten meer gegevens verzamelen van hun klanten. In de ‘strijd tegen witwassen en het financieren van terroristen’ moeten klanten een strenge Know-Your-Customer (KYC) procedure doorlopen.

In de praktijk komt dat er op neer dat bedrijven meer informatie moeten verzamelen en desgevraagd moeten delen met de lokale autoriteiten of andere partijen die daar een verzoek voor kunnen indienen.

Onzekerheid

Voor bedrijven die zich willen vestigen in Singapore is dit mogelijk goed nieuws. Het Chinese miningbedrijf Ebang wil bijvoorbeeld een beurs opzetten in het land. Maar in hun aankondiging gaven zij aan dat ze niet zeker wisten of ze de juiste papieren konden bemachtigen om aan de slag te gaan.

Met dit soort duidelijkere richtlijnen is het voor bedrijven makkelijker om zich te vestigen in het land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...