Bitcoin springt kort boven de $40.000 na positieve shift in dialoog Rusland en Oekraïne

Bitcoin heeft opnieuw laten zien de voorkeur te geven aan vrede tussen Oekraïne en Rusland, in ieder geval wat het de koers betreft. Meteen na het nieuws dat Oekraïne en Rusland nader tot elkaar komen schoot de koers met bijna 1.000 dollar omhoog.

De hoop op een oplossing neemt toe, maar de shortposities op Bitfinex ook. Niet iedereen is er dus van overtuigd dat ons een sterke periode voor de bitcoin koers staat te wachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zit een "positieve shift" in de dialoog

Het is Vladimir Poetin zelf die tegenover zijn Wit-Russische collega Aleksandr Lukashenko aangeeft dat de gesprekken met Oekraïne een positieve verandering doormaken.

"Er zijn zeker positieve veranderingen, zo heb ik vernomen van de onderhandelaars van onze zijde", aldus Poetin die wordt gequote door onder andere Reuters.

Bitcoin sprong als reactie daarop, samen met de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten, meteen omhoog. De Duitse aandelenmarkt schoot met 2,6 procent omhoog, terwijl de S&P 500 futures 1,1 procent in de plus stonden voor de opening van Wall Street.

Hoewel de volatiliteit bij bitcoin weer groot is was het nieuws voor de bulls een poging om de 40.000 dollar met overtuiging te breken. Op dit moment lukt dat nog niet helemaal, want bitcoin is weer teruggevallen naar 39.300 dollar.

Traders blijven rustig

Ondanks het positieve nieuws heeft bitcoin vooralsnog moeite om zichzelf boven de 42.000 dollar sterk te houden in 2022. Als we de populaire Anbessa mogen geloven, dan verloopt alles volgens plan.

De handelaar zag een fakeout onder de 38.500 die vannacht werd herclaimd. Daarnaast lijkt zich momenteel, gesterkt door het nieuws, een positieve divergentie uit te spelen op de grafiek.

Alles bij elkaar is Anbessa op dit moment long en heeft hij zijn stop-loss onder de 38.500 dollar. Vooralsnog ziet de handelaar geen reden om van dat plan af te wijken.

Pierre Crypto ziet op dit moment een stijgende support die de bulls idealiter in stand moeten houden om bitcoin op de korte termijn kracht te geven. Al hangt natuurlijk veel af van de vele macro-ontwikkelingen die momenteel boven de markt hangen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....