“Bitcoin staat aan het begin van een parabolische stijging”

1440 totale weergaven

Als je het aan de populaire host van InvestAnswers vraagt, dan staat de bitcoin koers momenteel voor een parabolische stijging. Waarom? Omdat overheden volgens de analist op het punt staan om gigantische hoeveelheden geld te printen en dat maakt de absolute schaarste van bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk extra interessant.

Parabolische run aanstaande

In zijn nieuwe analyse verwijst InvestAnswers naar de onderstaande grafiek van Titan of Crypto, waarin hij de parabolische opkomst van bitcoin van dit moment in kaart brengt.

Op basis van de grafiek lijken we ons vooral te moeten verheugen op de “derde slag voorwaarts” voor bitcoin, die meestal de meest agressieve stijging met zich meebrengt.

Het begin daarvan lijkt hij voor het einde van 2024 te voorspellen, het jaar waarin we de volgende halving krijgen, hopelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF zien en in juni waarschijnlijk de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank mogen verwelkomen.

Geen zware correcties meer voor Bitcoin?

Volgens InvestAnswers hoeven investeerders niet meer te hopen op een “zwarte zwaan” die een gigantische koersdaling zal veroorzaken voor bitcoin. Met name Amerika en China staan volgens de analist op het punt om de geldprinters op agressieve wijze aan te zetten om hun economieën van steun te voorzien.

Dat kan volgens InvestAnswers weleens het moment betekenen waarop we een bitcoin koers van ruim 100.000 dollar gaan zien.

“Veel experts wijzen richting een nieuwe negatieve abnormaliteit in de markt. Misschien komt er een Derde Wereldoorlog of een andere zwarte zwaan, maar je kunt niet wedden op een zwarte zwaan. COVID-19 is iets wat ééns in de 100 jaar voorkomt.

Je kunt hier zien dat de volgende stap na de derde slag voorwaarts een parabolische stijging is en dat we aan het begin van die ontwikkeling staan. Nogmaals, we hebben nog nooit zoveel niet-liquide bitcoin gehad, nog nooit een dalend aanbod, nog nooit zoveel hardheid in bitcoin en dat is allemaal heel opwindend”, aldus een zeer optimistische InvestAnswers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....