“Bitcoin staat voor ‘gigantische’ rally de komende 2 maanden”

De populaire pseudonieme analist InvestAnswers deelt in een nieuwe video op YouTube een grafiek van K33 Research, het voormalige Arcane Research, dat het historische traject van de afgelopen drie marktcycli van bitcoin onder de loep neemt. Aan zijn ruim 443.000 abonnees op YouTube legt de analist uit dat de huidige cyclus van bitcoin het meeste lijkt op de piek van de cyclus van 2017.

50.000 dollar in aantocht?

"Ik denk dat de huidige cyclus het meeste lijkt op die van 2017, wat betekent dat we in het midden van een gigantische koersexplosie kunnen zitten, die ons tot de koers van 50.000 dollar kan brengen als de geschiedenis zich herhaalt. Daarna moet de koers even op adem komen voor een maand of 1-2-3-4 en daarna gaan we opnieuw omhoog", aldus InvestAnswers.

De analist onderzoek ook een andere K33 grafiek, waarin de onderzoeksfirma juist kijkt naar het aantal dagen dat we verwijderd zijn van de bodem.

Op basis van de grafiek zouden de komende 60 tot 70 dagen fantastisch moeten zijn voor bitcoin. "Dat is de boodschap hier. Als we kijken naar bitcoin en de grafiek", aldus InvestAnswers.

Vooralsnog goed

Tot op heden lijkt InvestAnswers wel redelijk gelijk te krijgen met zijn voorspelling dat bitcoin het de komende 60 tot 70 dagen goed zal doen. De koers staat ook vandaag weer op een behoorlijke plus en lijkt daarmee het bullish momentum van de eerste maanden van 2023 voort te zetten in april.

Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 30.800 dollar en staat er een plus van 1,26 procent op de borden. Vanaf het begin van 2023 boekte bitcoin al een winst van 86,29 procent en voor de afgelopen maand staat er een plus van 24,45 procent op de borden.

Die stijgingen brengen bitcoin momenteel op een market cap van 595 miljard dollar. Daarmee is het nog altijd de onbetwiste leider op de markt van cryptocurrency's, een positie waarvan wij denken dat bitcoin die nooit meer weg zal geven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....