Bitcoin start elk jaar sinds 2018 de eerste week in het groen

Bitcoin start elk jaar sinds 2018 de eerste week in het groen

De bitcoin koers is sinds 2018 in de eerste week van januari tussen de 7% en 36% gestegen.

De verwachtingen zijn (wederom) hooggespannen onder analisten. Een van de gedachtelijnen: professioneel geld heeft weer een nieuw budget voor 2022 om in assets te steken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo ook de doorgaans goed ingevoerde Alex Krüger, die het een 'eerste week van het jaar-effect' noemt.

Hij wijst erop dat bitcoin elk jaar tussen 7% en 36% is gestegen in de eerste week.

In 2021 nam de prijs toe van $28.653 naar $41.441 in de eerste week van januari.

Cointelegraph citeert ook Raoul Pal, de Britse investeerder en CEO van Real Vision. Hij voorziet een 'sterke instroom van beleggingsfondsen' naar bitcoin en andere cryptocurrency's.De uitverkoop van december is voorbij in zijn ogen en nieuw kapitaal stroomt weer naar de markt vanaf januari.

Volgens Nigel Green, CEO van vermogensbeheerder deVere Group, is er in de maand december na de dip onder $44.000 sprake van 'paniekverkopers die hun bitcoin inleveren aan lange termijn investeerders'. Maar hij ziet nog een glorieuze toekomst voor bitcoin weggelegd als bescherming tegen inflatie en overmatige controle van centrale banken.

Maar er zijn ook andere geluiden. Volgens Carol Alexander kan de munt nog tot $10.000 dalen in 2022, aldus de professor Financiën aan de University van Sussex tegenover CNBC.

Todd Lowenstein, chief equity strateeg van Union Bank denkt dat het afbouwen van de covid steunpakketten van de overheden een negatief effect hebben op de rendement van aandelen en bitcoin.

Zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank hebben aangekondigd dat de steun in het tweede kwartaal van 2022 grotendeels afloopt.

MicroStrategy

Een dalende of stijgende koers ten spijt, een bedrijf als MicroStrategy heeft gewoon bijgekocht. Analist Willy Woo heeft de aankopen geplot op de prijsgrafiek van bitcoin.

Ze hebben nu ruim 124.000 bitcoins in hun bezit.

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties